آلودگی هوا به تهران بازگشت | فهرج در کرمان آلوده ترین نقطه کشور شد
به گزارش همشهری آنلاین، شاخص آلودگی هوا در ایستگاه فهرج به عدد ۱۷۲ رسید تا در وضعیت قرمز(ناسالم برای تمامی گروه های سنی) باشد. همچنین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه ریگان بر روی عدد ۱۴۰ قرار گرفت تا در وضعیت نارنجی(ناسالم برای گروه های حساس) باشد. نوع آلودگی در این دو ایستگاه PM۱۰ بود. PM۱۰ متشکل از ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرومتر (در حدود یک هفتم قطر یک تار موی انسان) هستند. این ذرات که یکی از آلاینده های معیار به شمار می رود، می تواند ناشی از احتراق سوخت دیزل، پروسههای مختلف صنعتی و نیروگاهی، اجاق چوبی و شومینه، فعالیتهای کشاورزی و جنگلداری، گرد و غبار جاده و آتش سوزی جنگل ها باشد. غلظت این آلاینده با گسترش خشکسالی و وقوع توفانهای گردوغبار، افزایش می یابد.
PM۲.۵
بعد از چندین روز بار دیگر آلودگی هوا به استان تهران بازگشت. شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های وردآور (۱۴۷)، شادآباد (۱۳۲)، شهرداری منطقه ۱۹ (۱۳۰)، فرمانداری شهر ری (۱۲۹)، پیروزی (۱۲۸)، پارک شکوفه (۱۲۶)، شهرداری منطقه ۱۱ (۱۲۱)، شریف (۱۱۶)، تربیت مدرس (۱۱۴)، شهرداری منطقه ۲۱ (۱۰۸)، پاسداران (۱۰۶) و شهرداری منطقه ۲۲ (۱۰۵) چنین وضعیتی داشت.
در استان خوزستان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه هندیجان به عدد ۱۰۶ و در ایستگاه بهبهان به عدد ۱۰۲ رسید. در استان بوشهر شاخص آلودگی هوا در ایستگاه منطقه ویژه اقتصادی پارس – پارس ۲ بر روی عدد ۱۱۱ قرار گرفت و در منطقه ویژه اقتصادی پارس – پارس ۱ به عدد ۱۰۸ رسید.
در استان خراسان رضوی شاخص آلودگی هوا در ایستگاه تقی آباد به عدد ۱۲۶ رسید. همچنین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه میدان نماز استان آذربایجان شرقی بر روی عدد ۱۰۴ قرار گرفت.
نوع آلاینده هوا در این استان ها ذرات PM۲.۵ بود که قطر آنها ۲.۵ میکرون یا کمتر (۱۰۰ برابر کوچکتر از قطر موی انسان) است و آنقدر کوچک هستند که میتوانند حتی به کوچکترین مجاری هوای ریه ها نفوذ کنند. این ذرات معلق عموما ناشی از فعالیتهای هستند که در آنها سوخت های فسیلی مانند نفت، گاز و زغال سنگ سوزانده می شوند، از جمله رفت و آمد خودروها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاه ها و مانند اینها و همچنین سوزاندن مزارع و آتش سوزی جنگل ها.