محله > دروازه طهرون

میرمحمدصادقی در حلقه بنیانگذاران مؤتلفه | عضو مؤثر کمیته تنظیم اعتصابات بازار در سال‌های ۵۶ و ۵۷


همشهری آنلاین – حسن حسن‌زاده: سید علاءالدین میرمحمدصادقی نه تنها یک شخصیت اقتصادی برجسته بود، بلکه در فعالیت‌ها و مبارزات انقلابی نیز نقشی پررنگ و تعیین کننده داشت. او به واسطه تسلط به شرایط بازار و سال‌ها تجربه در عرصه اقتصاد کشور، گام‌های موثری در مسیر پیروزی انقلاب برداشت؛ از نقش‌آفرینی در کمیته تنظیم اعتصابات بازار در ایام منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی تا قرار گرفتن در جایگاه یکی از موسسان حزب موتلفه اسلامی.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، درباره نقش کمیته تنظیم اعتصابات بازار که برای هدفمند شدن اعتصاب‌ها و تسهیل مسیر پیروزی تشکیل شد، می‌گوید: «کمیته تنظیم اعتصابات بازار، مجموعه‌ای مخفی بود که در سال‌های ۵۶ و ۵۷ با حضور پررنگ شهید بهشتی و شهید مطهری تشکیل شد و من نیز از اعضای شورای مرکزی آن بودم. میرمحمدصادقی هم در این کمیته برای تنظیم و هدفمندی اعتصابات گام‌های موثری برداشت؛ از جمله جلسه‌ای که در هفته‌های منتهی به پیروزی انقلاب با حضور سران انقلاب در منزل ایشان برگزار شد و هدفش حل مشکلات اعتصاب و هدفمندتر شدن آن بود.»

میرمحمدصادقی در حلقه بنیانگذاران مؤتلفه | عضو مؤثر کمیته تنظیم اعتصابات بازار در سال‌های ۵۶ و ۵۷  //

سید علاءالدین میرمحمدصادقی از همان سال‌های آغازین نهضت امام خمینی (ره) فعالیت‌های مبارزاتی‌اش را آغاز کرد. سال ۱۳۴۲ بود که به همراه جمعی از بازاریان در قم با امام‌(ره) دیدار کرد تا همه چیز برای شکل‌گیری حزب موتلفه اسلامی که در سال‌های مبارزه علیه رژیم طاغوت وظیفه هماهنگی میان مرجعیت و بازار را برعهده داشت، مهیا شود.

بادامچیان می‌گوید: «سال ۱۳۴۲ از بازار تهران ۳ گروه با امام‌(ره) دیدار کردند. سیدعلاءالدین میرمحمدصادقی از گروه موسوم به اصفهانی‌ها بود که من نیز در آن گروه حضور داشتم. گروهی دیگر شامل افراد سرشناسی چون حبیب‌الله عسگراولادی، اسدالله لاجوردی و گروه سوم متشکل از ابوالفضل توکلی بینا، صادق امانی و… بود که همگی به دیدار بنیانگذار انقلاب رفتند. امام خمینی‌(ره) به این سه گروه توصیه کردند با یکدیگر موتلف شوید. بعد از آن دیدار، حاج مهدی عراقی پیشنهاد داد که نام گروه را هیئت‌های موتلفه اسلامی بگذارند و اینجا بود که هسته اولیه شورای مرکزی موتلفه اسلامی با حضور سید علاءالدین میرمحمدصادقی شکل گرفت؛ حزبی که توانست در سال‌های پیروزی انقلاب نقشی پررنگ در تجمعات، اعتصاب‌ها و تحولات انقلابی ایفا کند.»

بادامچیان درباره فعالیت‌های میرمحمدصادقی در حزب موتلفه می‌گوید: «یکی از اقدامات مهم موتلفه در شروع نهضت، اعدام انقلابی حسن‌علی منصور بود. در جریان این ماجرا، بخش جهاد مسلحانه حزب دستگیر شدند. من هم که در بخش فرهنگی سیاسی حزب بودم دستگیر شدم و آقای میرمحمدصادقی به عنوان یکی از اعضای بخش فرهنگی سیاسی حزب به بالاجبار کشور را ترک کرد و به کویت رفت. بین سال‌های ۴۱ تا ۴۳ که او در کویت بود، این کشور اوضاع اقتصادی نابسامانی داشت.

میرمحمدصادقی در کویت وارد حوزه خانه‌سازی شد و با هوش اقتصادی بالایی که داشت از ایران به این کشور سیمان وارد می‌کرد. چندی بعد او در کار سیمان متبحر شد و بعدها که به ایران برگشت کارخانه سیمان را تاسیس و باز هم خدمات زیادی ارائه کرد. در سال ۶۷ هم که امام خمینی(ره) به ما اجازه دادند به جای حزب جمهوری اسلامی، حزب موتلفه جدید شکل بگیرد، باز هم آقای میرمحمدصادقی از اعضای ۱۲ نفره هیئت موسس و داوری موتلفه جدید بود و تا پایان عمر پربرکت خود نیز از اعضای این هیئت باقی ماند. او نمونه کامل یک ثروتمند اسلامی بود که همه اقداماتش در حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و خیریه را بر مبنای وظیفه الهی و اخلاص انجام می‌داد.»

میرمحمدصادقی در حلقه بنیانگذاران مؤتلفه | عضو مؤثر کمیته تنظیم اعتصابات بازار در سال‌های ۵۶ و ۵۷  //



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا