زیان سنگین خودروسازان در پاییز؛ زیان انباشته ۲۲۳ همت شد!
به گزارش خبرنگار مهر، بررسی صورتهای مالی میاندورهای سه خودروساز بزرگ کشور (ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو) تا پایان آذر ماه امسال نشان میدهد که مجموع زیان انباشته خودروسازان به ۲۲۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
زیان عملیاتی خودروسازان در ۹ ماهه امسال ۲۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ثبت شده که در قیاس با مدت مشابه پارسال (۳۷.۳ همت) کاهش ۴۲ درصدی را نشان میدهد.
نکته قابل توجه آنکه زیان عملیاتی در ۶ ماه نخست امسال ۱۱ هزار میلیارد تومان بود اما در ۳ ماهه پاییز رقم ثبت شده برای زیان عملیاتی ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است؛ یعنی خودروسازان در ۳ ماهه پاییز به اندازه ۶ ماه نخست سال زیان کرده اند و این در حالیست که در آبان ماه قیمت خودرو در کارخانه به صورت رسمی -میانگین- ۳۰ درصد افزایش یافت.
از سویی دیگر نیز زیان انباشته شرکتهای خودروسازی بسیار بیشتر از سرمایه ثبت شده این شرکتهاست بنابراین خودروسازان ایرانی مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت میشوند؛ طبق این ماده «اگر بر اثر زیانهای وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از بین برود، هیئتمدیره مکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام را دعوت کند تا موضوع انحلال یا بقای شرکت مورد شور و رأی قرار گیرد.»
زیان ۱۱.۵ همتی ایران خودرو در ۹ ماه
بررسی صورت مالی ایران خودرو نشان میدهد که مجموع زیان انباشته این شرکت تا پایان آذر ماه امسال به ۱۲۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
همچنین ایران خودرو در ۹ ماهه امسال بالغ بر ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان کرده است.
ایران خودرو در ۹ ماهه پارسال ۲۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان زیان کرده بود بنابراین امسال در قیاس با پارسال زیان ایران خودرو ۵۳.۶ درصد کم شده اما نکته قابل توجه آنکه این شرکت در ۶ ماهه امسال ۷.۳ همت زیان کرده بود که این رقم در ۳ ماهه پاییز ۴.۲ همت بوده است.
نکته قابل توجه آنکه سرمایه ثبتشده ایرانخودرو کمی بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان است یعنی زیان انباشته این شرکت بیش از چهار برابر سرمایه ثبتشده، است. بنابراین ایران خودرو مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت است.
زیان انباشته سایپا ۶۵ همت شد
بررسی صورت مالی شرکت سایپا نیز نشان میدهد که مجموع زیان انباشته این شرکت تا پایان آذر ماه امسال به ۶۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.
همچنین این شرکت در ۹ ماهه امسال ۵.۱ همت تومان زیان ثبت کرده است. این رقم برای مدت مشابه سال گذشته ۷.۳ همت بود. بنابراین در مدت زمان یادشده زیان عملیاتی این شرکت ۲.۲ همت معادل ۳۰ درصد کاهش را ثبت کرده است.
نکته قابل توجه آنکه این شرکت تنها در ۳ ماهه پاییز سههزار و ۹۵۹ میلیارد تومان زیان ثبت کرده در حالی که این رقم برای نیمه نخست امسال هزار و ۱۴۱ میلیارد تومان است.
سرمایه ثبتشده سایپا در بورس، ۱۹ هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان است بنابراین با توجه به اینکه زیان انباشته آنها دو برابر سرمایه ثبتشده است، این شرکت هم مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت میشود.
زیان انباشته ۳۰.۵ همتی پارس خودرو
بررسی صورت مالی شرکت پارسخودرو نیز نشان میدهد که مجموع زیان انباشته این شرکت تا پایان آذر ماه امسال به ۳۰.۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.
همچنین در ۹ ماه امسال ۴.۹ همت زیان کرده، در مدت مشابه سال ۱۴۰۲ این رقم به ۵.۲ همت میرسید. بنابراین در مدت زمان یادشده زیان عملیاتی این شرکت ۵.۷ درصد کاهش یافته است.
نکته قابل توجه آنکه زیان این شرکت صرفاً در ۳ ماهه پاییز ۲.۷ همت بوده در حالیکه این رقم برای نیمه نخست سال ۲.۲ همت ثبت شده بود.
سرمایه ثبتشده پارسخودرو نیز کمی بیش از ۱۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است؛ بنابراین زیان انباشته آنها از نصف سرمایه بالاتر است و این شرکت هم مانند ایران خودرو و سایپا مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت است.