ضرورت تأمین اقتصاد تولیدکننده در راستای تولید پایدار
ارتباط فردا: یازدهمین نشست از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «الگوی احیا و ارتقا مرغ لاین آرین» برگزار شد. در این نشست کارشناسان و مسئولان بر ضرورت جایگزینی تدریجی سویه آرین در بازار گوشت مرغ، تاکید کردند و اقدامات دولت در این زمینه طی سالهای اخیر را ارزیابی کردند. همچنین الزامات و اقدامات لازم برای تحقق سهم ۲۰ درصدی سویه آرین در بازار گوشت مرغ با توجه به هدفگذاری برنامه هفتم پیشرفت پیشنهاد و ارائه شد.
محمدرضا صدیقپور، دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه در این نشست، گفت: برخی سویههای غیر از آرین در کشور غالب شدند تا اینکه در سال ۱۳۹۸ وقفهای در واردات نهاده ایجاد شد و ۱۴ تا ۱۵ میلیون تن نهاده که تبدیل به ۲.۵ میلیون تن گوشت مرغ میشد، دچار مشکل شد. متأسفانه، چون از قدیم شرایط مناسب برای رشد و توسعه آرین فراهم نشده بود، سیاستهای حمایتی نتیجه نداد. به عنوان مثال، خرید با قیمت ۱۲ درصد بالاتر آرین نسبت به سایر سویهها نتیجه نداد و برخی تقلب کردند. این شرایط موجب عدم نفع بیشتر برای تولیدکنندگان شد.
وی افزود: البته جوجه آرین شرایط بهتری در عملکرد پیدا کرده است. چیزی که امروز مورد مطالبه ماست این است که نباید این سویه مورد بیتوجهی قرار بگیرد. به جای مدیریت این موضوع، نباید فرافکنی کرد. باید شرایط را طوری بهبود داد که تولیدکنندگان با میل خود آرین را تولید کنند. آرین موجب ایجاد مشکلات در بازار مرغ نشده است، بلکه برنامهریزی اشتباه موجب مشکلات در بازار مرغ شده بود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه ادامه داد: در وهله اول، باید اقتصاد تولیدکننده در ارتباط با تولید تأمین شود. لذا، قیمتها باید به گونهای تعیین شوند که اقتصاد تولیدکننده دچار آسیب نشود. این امر، از الزامات اساسی برای دستیابی به تولید پایدار و خودکفایی در صنعت مرغداری است.
وی اظهار کرد: اتفاقات امروز، نتیجه سیاستهای نادرست گذشته است. البته در حال حاضر سیاستها اصلاح شده و شرایط بهبود یافته است. این اصلاحات، نشاندهنده تلاش برای جبران اشتباهات گذشته و ایجاد یک محیط مساعد برای تولیدکنندگان است.