این آهنگساز با شاخ گاو یک ساز ساخته و در جشنواره با آن می نوازد
همشهری آنلاین: جلال محمدی سرپرست گروه آوای تبری قصد دارد با قطعات تازه و استفاده از دو ساز جدید، آوای جنگل و طبیعت شمال را به جشنواره بیاورد. گروه آوای تبری از سالها پیش در این جشنواره شرکت داشت و یکی از گروههای فعال موسیقی در استان مازندران است که امسال در فرهنگسرای بهمن روی صحنه میرود.
جلال محمدی درباره حضور در جشنواره موسیقی فجر به همشهری آنلاین میگوید: تقریبا از سال 1370 در جشنواره شرکت داریم و هر زمان جشنوارهای برگزار شود در آن حضور پیدا میکنیم تا بتوانیم موسیقی بومی مازندران را بیشتر معرفی کنیم. همیشه سعی کردم پر قدرت و قوی در جشنواره ظاهر شوم. هنرمندان خانم و آقا از سنین مختلف در گروه همکاری داشته باشند و نیز از حضور دختران جوان مسلط به سازهای بومی در گروه آوای تبری استفاده کردهایم. به عنوان نمونه امسال سه بانوی جوان همراه با ما در جشنواره حضور دارند که تحربه و سابقه دارند اما تاکنون در جشنواره موسیقی فجر اجرا نداشتهاند.
محمدی ضمن تاکید بر اهمیت معرفی هنرمندان جوان موسیقی نواحی در رویدادهایی مانند جشنواره موسیقی فجر ادامه میدهد: خوب است که مردم، هنرمندان و مدیران حوزه موسیقی با این جوانان آشنا شوند و البته که این جوانها هم برای ماندن در عرصه موسیقی بومی تشویق خواهند شد.
گروه آوای تبری با 12 نوازنده و ۲ خواننده در جشنواره امسال شرکت میکند و علاوه بر آهنگهای نوستالژیک مازندرانی که طرفداران زیادی دارد، چند اجرای جدید هم ارائه خواهد داد. سرپرست گروه آوای تبری، ضمن توضیح این نکته که میتوانست با دو سه نوازنده و یک خواننده در جشنواره شرکت کند و با اجرای چند اجرای نوستالژیک، مخاطبان را راضی کند، یادآور میشود: برای من رشد و حیات موسیقی بومی مازنداران و توسعه آن مهم است. بنابراین به احترام مخاطب چند قطعه قدیمی اجرا خواهم کرد اما در کنارش قطعات تازهای داریم که در چارچوب قواعد و سازبندی موسیقی مازندران و بر مبنای ملودیهای بومی ساخته شده است. اولویت من این نیست که هر آنچه مردم میخواهند را اجرا کنم، من به فکر خلق اثر تازه هستم. میخواهیم حتما یک بخش ناقاره و سرنا نوازی داشته باشیم. همچنین قرار است سه خانم تشت و لگننوازی داشته باشند که از آئینهای قدیمی مازندران است. موسیقی میدانی آئینی داریم و شروع کار با سرنا و دهل خواهد بود.
قرار بود آوای تبری در جشنواره امسال نوروزخواهی هم داشته باشد اما محمدی به این نتیجه رسید که برای نوروزخوانی زود است و به جای آن چاووشخوانی اجرا میکند. همچنین اجرای ساز لهلوا در قالب تکتوازی لهلوا نیز از دیگر برنامههای این گروه است.
سرپرست گروه آوای تبری خبر داد: از ساز «گوکل» در این اجرا بهره میبریم که قبلا در تالار وحدت با این سازاجرا داشتیم و امسال میخواهیم در جشنواره هم اجرایی با این ساز داشته باشیم.
محمدی درباره این ساز گفت: در مازندران مردم از دیرباز دامپروری میکردند. من از شاخ گاو سازی طراحی کردهام که نوای زیبایی تولید میکند. میخواهم جنگل و طبیعت شمال را به تهران بیاورم.