اقتصاد > آب و انرژی

رشد ۶ درصدی تحویل گاز به نیروگاه‌ها در فصل سرد



ارتباط فردا: شرکت ملی گاز ایران در خصوص تأمین گاز در فصل سرد امسال اطلاعیه‌ای صادر کرد. متن این اطلاعیه بدین شرح است:

«وزارت نفت وظیفه تأمین سوخت معادل نیروگاه‌ها شامل سوخت گاز و سوخت مایع را بر عهده دارد. وزارت نیرو نیز در کنار تأمین برق کشور وظیفه مهم دیگری را نیز بر عهده دارد که آن، چگونگی مدیریت مصرف سوخت معادل است.

در مواقع این‌چنینی که مصرف گاز به‌دلیل برودت هوا در بخش خانگی افزایش می‌یابد، با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد منابع تولید گاز در جنوبی‌ترین نقطه کشور است و بیش از ۷۰ درصد مصرف بخش خانگی و تجاری در نیمه شمالی کشور، انتقال گاز از جنوب به شمال کشور با توجه به ظرفیت موجود، صرفاً در پیک مصرف در تمام دنیا، با تمرکز و اولویت بخش خانگی، به این بخش تخصیص می‌یابد و ممکن است در چنین ایامی که تنها یک یا دو هفته در طول سال اتفاق بیفتد، گاز تخصیصی به نیروگاه‌ها کاهش یابد.

بنابراین اگر مدیریت مصرف سوخت و استفاده از نیروگاه‌های با راندمان بالا به‌درستی انجام شود و همین‌طور از نیروگاه‌های جنوب کشور که مصرف خانگی پایین‌تری دارند و گاز به‌طور کامل به آنها تخصیص می‌یابد و ذخایر خوبی هم دارند، بتواند تولید برق را مدیریت کند و انتقال برق از جنوب به شمال را در حداکثر مقدار خود انجام دهد، می‌تواند مصرف برق را نیز به‌خوبی مدیریت کند.

با این حال با وجودی که امسال در زمان‌های پیک مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جز که رکوردهای ۶۷۱ میلیون مترمکعب در روز ۲۶ آذر ۱۴۰۳ و ۶۸۱ میلیون مترمکعب در روز ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ زده شد، با وجود تمام مشکلات و سختی‌ها، گاز مورد نیاز نیروگاه‌ها تأمین شد، به‌طوری که امسال از آذر تا ۲۲ بهمن، نسبت به پارسال ۶ درصد و نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱، حدود ۱۵ درصد گاز بیشتری تحویل نیروگاه‌ها شده است. در واقع، با مدیریت صحیح ذخیره‌سازی و مصرف سوخت معادل در اختیار، وزارت نیرو می‌توانست از قطعی برق جلوگیری کند.

بنابراین بحث ناتوانی در تأمین گاز، اساساً بحث نادرست و غلطی است. در واقع این وظیفه وزارت نیرو است که در چنین مواقعی که پیک مصرف گاز در بخش خانگی رکورد زده، به کمک شرکت ملی گاز آمده و بتواند از نیروگاه‌های جنوبی کشور که گازشان به‌طور کامل تخصیص داده شده و وضعیت نفت‌گاز مخازن‌شان هم بسیار خوب است، برق حداکثری تولید کرده و با انتقال برق از جنوب شمال، به شبکه گاز کشور کمک کند و از بروز خاموشی‌ها جلوگیری به عمل آورده و تأمین برق را به‌صورت مدیریت‌شده در همه بخش‌ها، به‌ویژه بخش خانگی و تمامی مناطق کشور، به‌ویژه مناطق سردسیر به‌طور کامل انجام دهد.»



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا