آغاز تشدید نظارت بهداشتی بر فرآوردههای خام دامی در کشور
ارتباط فردا: علیرضا رفیعیپور، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در مراسم آغاز این طرح با اشاره به اهمیت نظارتهای بهداشتی در حوزه دامپزشکی، به تشریح اقدامات این سازمان در راستای تضمین سلامت فرآوردههای خام دامی و پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام که بالغ بر ۷۵ درصد بیماریها را شامل میشود پرداخت و گفت: سازمان دامپزشکی کشور مسؤولیت سنگینی در قبال سلامت جامعه دارد و تلاش میکند تا با نظارتهای دقیق، از انتقال بیماریهای مشترک از دام به انسان جلوگیری کند.
وی با اشاره به طرح تشدید نظارتهای بهداشتی در ایام عید نوروز و ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: از ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ خورشیدی به دلیل افزایش مصرف فرآوردههای پروتئینی، نظارتهای معمول و همیشگی سازمان دامپزشکی کشور تشدید میشود؛ کمااینکه در قالب همین طرح طی سال گذشته، بیش از ۵۰۰ تن فرآورده خام دامی غیرقابل مصرف از چرخه عرضه در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز خارج شد، رقمی که در طول سال افزایش چشمگیری یافته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: سازمان دامپزشکی با همکاری دستگاههای مرتبط و متناظر مانند وزارت بهداشت، قوه قضائیه و پلیس امنیت اقتصادی، اقدامات گستردهای را برای نظارت بر مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآوردههای خام دامی انجام داده و خواهد داد و این نظارتها از مبدأ تولید در کشتارگاهها تا مراکز توزیع و فروش ادامه مییابد.
وی با اشاره به اهمیت پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام، گفت: از آنجا که بیش از ۷۵ درصد بیماریهای نوظهور و بازپدید در جهان، منشأ حیوانی دارند و این بیماریها میتوانند از طریق دام زنده، فرآوردههای دامی مانند گوشت، شیر و تخم مرغ به انسان منتقل شوند؛ بنابراین، نظارت بر سلامت دام و فرآوردههای دامی از اولویتهای اصلی سازمان دامپزشکی کشور است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به تجربه جهانی در مواجهه با بیماریهایی مانند کووید -۱۹، افزود: کرونا نمونه بارز یک بیماری نوظهور بود که منشأ حیوانی داشت و به سرعت به یک پاندمی جهانی تبدیل شد و در همین راستا سازمان دامپزشکی با استفاده از تجهیزات پیشرفته تشخیصی و اقدامات سریع، تلاش میکند تا از بروز چنین بحرانهایی جلوگیری کند.
وی با اشاره به نقش سازمان دامپزشکی کشور در نظارت بر صادرات و واردات فرآوردههای دامی گفت: سازمان دامپزشکی کشور سالانه بر حدود ۱۷ میلیون تن فرآورده خام دامی تولیدی در کشور که تا ۳ میلیون تن آن به کشورهای دیگر صادر میشود در مبادی ورودی و خروجی کشور، نظارتهای دقیق اعمال میکند تا از سلامت این محصولات اطمینان حاصل کند. نظارتهایی که مطابق استانداردهای بینالمللی و تضمینکننده سلامت فرآوردههای دامی است.
وی با اعلام این که امسال حدود ۳ هزار همکار سازمان دامپزشکی کشور آمادگی دارند تا در قالب ۱۴۰۰ اکیپ ثابت و سیار بر تمام فرایند تولید تا عرضه فرآوردههای خام دامی نظارت کنند، اظهار امیدواری کرد تا با رعایت تمام استانداردهای بهداشتی در مراحل تولید تا عرضه، میزان کشفیات با وجود نظارت حداکثری همکاران این سازمان از سالهای گذشته کمتر شود.
سعید احمدبیگی، معاون دادستان عمومی و انقلاب تهران نیز در این مراسم، آمادگی کامل دستگاه قضائی را جهت برخورد قاطع با هرگونه موارد تخلف یا هر آن چیزی که سلامت مردم را خدشه دار کند اعلام کرد.