اقتصاد > آب و انرژی

از اتمام خاموشی ها تا کاهش ۲۰ درصدی بارندگی ها



به گزارش خبرنگار مهر، سوخت تحویل شود مشکلی در تأمین برق نداریم، گازرسانی به نیروگاه‌ها حدود ۳ میلیون مترمکعب افزایش یافت، کاهش ۲۰ درصدی بارندگی‌ها نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته، پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزین‌سازی پالایشگاه تهران، ایران دغدغه‌ای برای فروش و صادرات نفت ندارد و در حال حاضر در هیچ نقطه‌ای خاموشی نداریم از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.

فشار افزایی میدان گازی پارس جنوبی با جدیت پیگیری می‌شود

محسن پاک‌نژاد وزیر نفت، فشار افزایی میدان گازی پارس جنوبی را از مهم‌ترین پروژه‌های شرکت ملی نفت دانست و گفت: پیش از پایان سال اخبار خوبی را برای قطعی‌شدن بخشی از قراردادهای فشار افزایی پارس جنوبی اعلام می‌کنیم

وزیر نفت با بیان اینکه مقدمات لازم در بخش‌های مطالعاتی پروژه فشار افزایی پارس جنوبی از سوی همکارانم در شرکت ملی نفت ایران دنبال شده است، اظهار کرد: به نظر می‌رسد تا پیش از پایان امسال برای قطعی شدن بخشی از این قراردادها اخبار خوشی را برای مردم خواهیم داشت.

کاهش مصرف برق در بخش خانگی به افزایش تولید صنایع می‌انجامد

سید سعید میرشریفی، ناظر عالی شرکت‌های توزیع برق کشور گفت: کاهش مصرف برق در بخش خانگی به افزایش تولید در بخش صنایع می‌انجامد و با تغییر رویکرد مصرفی انرژی از طریق فرهنگ‌سازی می‌تواند در افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف خانگی مؤثر باشد.

وی با اشاره به اهمیت بهینه‌سازی مصرف انرژی و جلوگیری از اتلاف آن اشاره کرد و گفت: استفاده بهینه از انرژی افزون بر ایجاد رفاه و رضایت در خانه و اداره همچنین منجر به افزایش کار بیشتر و افزایش تولید در بخش صنایع می‌شود و تولید کالا با هزینه و آلودگی محیطی کمتر را امکان‌پذیر می‌سازد.

پیک تقاضای مصرف برق با رشد ۱۰ درصدی به ۴۷ هزارو ۸۴۰ مگاوات رسید

بر اساس گزارش گروه تحلیل عملکرد و گزارشات راهبری شبکه برق کشور، پیک تقاضای مصرف برق در هفته سی و ششم سال جاری به ۴۷ هزارو ۸۴۰ مگاوات رسید.

که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰.۴۲ درصد رشد داشت. حال آن که میزان مصرف برق در مدت مشابه سال قبل، ۴۳ هزاو ۳۲۶ مگاوات بوده است که در سال جاری ۱۰.۴۲ درصد رشد داشته است. در عین حال رشد تقاضای انرژی برق از ابتدای سال جاری تا کنون، ۴.۸۲ درصد گزارش شده است.

گازرسانی به نیروگاه‌ها حدود ۳ میلیون مترمکعب افزایش یافت

بر اساس اعلام وزارت نفت، حجم تخصیص گاز طبیعی به نیروگاههای کشور در هفته‌ای که گذشت، به‌طور میانگین روزانه ۱۸۲ میلیون مترمکعب بود که نسبت به مدت مشابه پارسال ۳.۳ میلیون مترمکعب افزایش یافت.

گازرسانی به نیروگاه‌های کشور امسال در حالی انجام می‌شود که میانگین دمای هوا نسبت به پارسال پایین‌تر است و چند سامانه بارشی در آبان وارد کشور شد و حتی شاهد بارش برف در برخی نقاط کشور بودیم.

آبگیری مخازن سدهای کشور به منظور مدیریت منابع آبی آغاز شد

عباس علی‌آبادی وزیر نیرو درباره آخرین وضعیت منابع آبی کشور در سال آبی جدید، گفت: کشور مدتی است در محدوده سال‌های کم‌باران قرار دارد به طوری‌که در حال حاضر میانگین بارش‌های کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.

وزیر نیرو در ادامه تصریح کرد: بر این اساس و در چنین شرایطی نقشه و برنامه‌ای را برای مقابله با کم‌بارشی‌ها در دستور کار قرار داده‌ایم.

وی یادآور شد: هم‌اکنون آبگیری مخازن سدهای کشور به منظور مدیریت منابع آبی آغاز شده است تا کسری موجود در ابتدای دوره سال‌آبی برطرف شود.

کاهش ۲۰ درصدی بارندگی‌ها نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته

آب موجود در مخازن سدها از ابتدای سال آبی تا ۳ آذر ماه ۲۲ میلیارد و ۴۸۰ میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته ۲۰ میلیارد و ۳۱۰ میلیون متر مکعب افزایش ۱۱ درصدی را نشان می‌دهد. در مجموع نیز ۴۴ درصد از سدها پر و ۵۶ درصد دیگر از ظرفیت مخازن سدها خالی است.

ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور از ابتدای سال آبی تا کنون معادل ۲۵.۴ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت ۳۰.۶ میلیمتر ۱۷ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۳۱.۷ میلیمتر ۲۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

معاملات شرکت‌های توزیع برق در بورس انرژی به ۷۱۸ میلیارد ریال رسید

دفتر مدیریت معاملات خارج از بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران گزارش اعلام کرد؛ حدود ۵۳۰ هزار مگاوات ساعت انرژی برق به ارزش ۷۱۸ میلیارد ریال در هفته سی و ششم سال جاری در بورس انرژی معامله شده است که از نظر حجم معاملات نسبت به هفته پیش از آن ۴۸ درصد افزایش داشته است.

دریاچه ارومیه پرباران‌ترین حوضه‌های درجه دو کشور

بر اساس اعلام مؤسسه تحقیقات آب، هفته جاری وقوع بارش‌ها در مناطق شمال غرب، شمال و غرب کشور مورد انتظار است. در این مناطق مقادیر تجمعی بارش ۵۰ تا ۷۵ میلی‌متر پیش‌بینی‌شده است.

بر اساس تقسیمات حوضه‌های درجه ۱ کشور، حوضه خلیج‌فارس و دریای عمان با مقدار میانگین بارش ۱۲.۶ و بیشینه بارش ۹۹.۸ میلی‌متر پرباران‌ترین حوضه درجه ۱ کشور در هفته جاری خواهد بود.

از میان حوضه‌های درجه ۲ کشور، حوضه‌های مرزی غرب و دریاچه ارومیه به ترتیب با متوسط بارش ۲۸.۳ و ۱۹.۸ میلی‌متر و بیشینه بارش ۹۹.۸ و ۷۴.۴ میلی‌متر پرباران‌ترین حوضه‌های درجه دو کشور هستند.

قیمت برق تجدیدپذیر برای صنایع در آذرماه اعلام شد

تعرفه برق تجدیدپذیر برای اعمال در قبوض صنایع مشمول ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان و دستگاه‌های اجرایی مشمول ماده ۵ قانون خدمات کشوری برای ماه آذر ۱۴۰۳ اعلام شد.

تعرفه برق تجدیدپذیر تعیین شده از سوی ساتبا در دوره آذر برای مشترکان صنعتی به ازای هر کیلووات ساعت ۴۰ هزارو ۷۶۲ ریال و تعرفه دستگاه‌های اجرایی به ازای هر کیلووات ساعت ۴۰ هزارو ۷۶۲ ریال اعلام شده است.

پیشرفت ۸۸ درصدی پروژه بنزین‌سازی پالایشگاه تهران

پروژه بنزین‌سازی پالایشگاه تهران در قالب چهار زیر طرح بزرگ، شامل اتان‌زدایی از گاز مایع، تصفیه نفتای سنگین، سی‌سی‌آر و کاهش بنزن با پیشرفت ۸۸ درصدی در حال انجام است و سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد.

بهبود کیفیت بنزین تولیدی مطابق استانداردهای یورو ۵ و کاهش مقدار بنزن از بنزین به کمتر از یک درصد از مهم‌ترین اهداف اجرای این طرح است.

راه‌اندازی و بهره‌برداری از این طرح بزرگ سبب افزایش روزانه ۱.۵ میلیون لیتری بنزین پالایشگاه تهران مطابق استانداردهای جهانی می‌شود.

تنها راه موجود برای جبران ناترازی برق، تجدیدپذیرها هستند

هاشم اورعی در گفتگو با خبرنگار مهر با گفت: با نگاهی به سبد انرژی کشور متوجه می‌شویم ۹۰ درصد تولید برق کشور به گاز وابسته است و با توجه به اینکه در شرایط فعلی دچار ناترازی گاز نیز هستیم دیگر احداث نیروگاه حرارتی راهکار نیست و راه ما را به تجدیدپذیرها می‌رسد به طوری که تقریباً راهکاری که باقی مانده کاهش وابستگی به گاز و تنوع سبد انرژی است و دیگر آنکه با افزایش تولید به سمت انرژی‌های تجدید پذیر سوق پیدا کنیم.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: ابتدا باید مردم را در جریان بگذاریم که بهینه سازی صورت گیرد و در کنار آن سرمایه گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر انجام شود زیرا ظرفیت‌های قابل توجهی در این حوزه وجود دارد که می‌توان از آنها بهره برد اما متأسفانه کل ظرفیت منصوبه ما از انرژی‌های تجدید پذیر ۱۳۰۰ مگاوات است که از ۹۳ هزار مگاوات کل ظرفیت برق کشور بسیار ناچیز می‌شود.

جمع‌آوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور

محمد اله‌داد معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر و مجری طرح مقابله با استخراج غیرمجاز رمز ارز گفت: تاکنون ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با حدود ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور کشف و جمع‌آوری شده است.

وی با اشاره به امحای تدریجی بیش از ۲۰۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار سازمان اموال تملیکی، متوسط مصرف برق هر دستگاه ماینر را ۳ کیلووات ذکر کرد و افزود: هر دستگاه ماینر ۳.۵ کیلوواتی در هر ساعت حدود یک لیتر گازوئیل یا یک مترمکعب گاز مصرف می‌کند و مصرف گازوئیل یک مزرعه رمز ارز با ۱۰ دستگاه ماینر ۳.۵ کیلوواتی در هر شبانه روز معادل ۲۵۰ لیتر سوخت قاچاق است و ما همچنان جرم انگاری این موضوع را تحت عنوان قاچاق برق پیگیری می‌کنیم.

ایران دغدغه‌ای برای فروش و صادرات نفت ندارد

محسن پاک نژاد وزیر نفت گفت: ایران تلاش می‌کند در نشست آتی اوپک و اوپک‌پلاس در اتریش محدودیتی را در زمینه کاهش تولید نفت خود نپذیرد و کماکان به دلیل شرایطی که داریم سهمیه خود در بازار نفت را حفظ کنیم.

وی ادامه داد: وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر توانمندی پرسنل خود در بخش امور بین‌الملل، هیچ‌گونه دغدغه‌ای در زمینه فروش و صادرات نفت ندارد، برخی دوستان از بنده سوال می‌کنند که با روی کار آمدن رئیس جمهور جدید در ایالات متحده آمریکا کمیت و کیفیت فروش نفت ایران تغییر خواهد کرد، در این زمینه خیلی نگران نیستیم.

صادرات گاز ایران به عراق از یک نقطه متوقف شد

سعید توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با قطعی صادرات گاز به عراق گفت: قطعی گاز به درخواست عراق برای تعمیرات بوده است.

وی افزود: در دو نقطه شلمچه و نفت شهر صادرات وجود دارد که در یکی از این دو نقطه به درخواست عراق صادرات گاز ۱۵ روز متوقف شده است.

علی‌آبادی: در حال حاضر در هیچ نقطه‌ای خاموشی نداریم

عباس علی‌آبادی وزیر نیرو با اشاره به کاهش مخازن سوخت گازوئیل، گفت: به منظور جلوگیری از کاهش بیشتر این مخازن، عملاً نمی‌توان ظرفیت نیروگاه‌های موجود را که آمادگی کامل برای تولید برق اضافه‌تر بر نیاز مصرف‌کنندگان دارند، استفاده نمود و به ناچار محدودیت‌های برنامه‌ریزی شده طی چند روز برای مشترکان اعمال گردید.

وی ادامه داد: خوشبختانه با همکاری ارزنده که توسط وزارت نفت انجام شد، عملاً گاز تحویلی به نیروگاه‌ها افزایش یافته و همچنین با تحویل سوخت مناسب گازوئیل به نیروگاه‌ها ضمن برطرف شدن محدودیت‌های تأمین برق، ذخیره‌سازی گازوئیل در نیروگاه‌ها نیز در حال افزایش است و ان‌شاءالله با رعایت مصوبه اخیر شورای امنیت ملی، این رفع محدودیت ادامه خواهد داشت.

وی مجدداً گفت: ما در حال حاضر در تأمین و تولید برق هیچ محدودیتی نداریم. تمام نیروگاه‌ها آماده تولید برق بیش از ظرفیت مورد نیاز هستند.

پاک‌نژاد: سطح ذخایر سوخت نیروگاه‌ها در وضعیت مناسبی قرار دارد

محسن پاک‌نژاد وزیر نفت گفت: وظیفه اصلی وزارت نفت انجام اقدام لازم جهت استخراج نفت خام و گاز خام و بعد از آن فرآوری و پالایش آنها با هدف تولید فرآورده‌های مورد نیاز کشور است.

وی ادامه داد: بخشی از این محصولات تولیدی صادر می‌شود و بخش دیگری نیز در بخش‌های مصرف داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرند که یکی از مهم‌ترین بخش‌های مصرف، نیروگاه‌های حرارتی هستند که علاوه بر گاز طبیعی از نفت کوره و نفت گاز هم باید استفاده کنند.

وزیر نفت افزود: خوشبختانه در مورد نفت کوره سطح ذخایر در وضعیت مناسبی قرار گرفته و در این رابطه چه در جهت تأمین و چه در جهت تحویل به نیروگاه‌ها هیچ‌گونه مشکلی وجود ندارد.

وی ادامه داد: در مورد نفت گاز بنابر تجارب قبلی در سنوات گذشته در نیروگاه‌ها در چنین روزهایی ذخایر باید چیزی بیش از ۳ میلیارد لیتر باشد تا شرایط پایدار و مطمئنی را در دوران سرد سال از نظر مصرف نیروگاهی داشته باشیم.

تعمیرات نیروگاه ‎‌ های حرارتی طبق برنامه در حال انجام است

ناصر اسکندری سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور طبق برنامه در حال انجام است، گفت: از نیمه دوم امسال به منظور تأمین برق پایدار پیک تابستان سال آینده ۱۰۹ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است که در تلاشیم با تأمین منابع مالی لازم و تهیه قطعات و تجهیزات ضروری، بتوانیم با اتمام به موقع برنامه‌های یاد شده تمامی واحدهای نیروگاهی را با آمادگی کامل برای تأمین برق پایدار روزهای اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.

اسکندری با اشاره به پیشرفت ۳۴ درصدی برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی، گفت: تاکنون حدود ۴۰ هزار مگاوات از فعالیت‌های تعمیراتی یاد شده آغاز شده و ۲۴ هزار و ۴۱۴ مگاوات از برنامه شروع شده در این بخش به پایان رسیده است.

سوخت تحویل شود مشکلی در تأمین برق نداریم

مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به تلاش همکاران وزارت نفت برای تأمین سوخت نیروگاه‌ها گفت: خوشبختانه در چند روز گذشته روند تأمین سوخت نیروگاه‌ها بهبود یافته به طوری که مخازن سوخت نیروگاهی ۳ درصد افزایش داشته و خاموشی خانگی در حال حاضر اعمال نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در فصل تعمیرات نیروگاهی برای آمادگی نیروگاه‌ها برای تولید برق تابستان ۱۴۰۴ هستیم، افزود: در صورت ادامه روند فعلی تأمین سوخت نیروگاه‌ها، صنعت برق آمادگی کامل برای تولید برق دارد و چنانچه سوخت تحویلی کاهش یابد، برنامه‌ریزی لازم برای مدیریت مصرف در سایر بخش‌ها را باید اجرایی کنیم.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا