اطمینان بازارها به سیاست تثبیت/ نوسانات نرخ ارز هیجانی و موقتی است
آلبرت بغزیان، اقتصاددان در گفتگو با ایسنا با اشاره به این موضوع که یکی از نمودهای تاب آور شدن اقتصاد ایران مقاومت بازارها از جمله بازار ارز در برابر تکانه های سیاسی همچون انتخابات آمریکا و قطعنامه شورای حکام است، گفت: نمونه برجسته تابآوری که رهبر انقلاب از آن سخن گفتند عدم واکنش احساسی و روانی شدید بازارها از جمله بازار ارز به مسائل سیاسی است که هر از چندگاهی درگیر آن می شویم.
بغزیان معتقد است: در دنیای امروز هر لحظه ممکن است دشمن برای تامین منافع خود دست به اقدام مخربی بزند، همانند آنچه در سوریه درحال رخ دادن است؛ به این خاطر است که رهبر انقلاب بر تابآور شدن بیش از پیش اقتصاد تاکید دارند. بی شک عدم افزایش نرخ ارز و عدم مشاهده شوکهای قیمتی که در سال های گذشته مکرر اتفاق میافتاد ناشی از سیاستگذاری درست و آگاه شدن به عمق وقایع اقتصادی و سیاسی است.
این اقتصاددان یادآور شد: البته لازم به ذکر است هیچ کارشناسی نمیتواند با صراحت اعلام کند که تحریمها بر اقتصاد اثرگذار نیست، چرا که تحریم محدودیتزاست، اما هنر رو به رو شدن با تحریمها و مواجهه درستی که مانع اثرگذاری منفی بیشتری شود بسیار مهم است.
وی گفت: خوشبختانه بازارهای ایران نسبت به قبل اطمینان خاطر بیشتری به سیاستگذاریها بخصوص سیاست تثبیت پیدا کردهاند و بر همین اساس شاهد جهشهای نرخ ارز و پایداری آنها نیستیم؛ کمااینکه بعد از تصویب قطعنامه شورای حکام و درگیری روزهای گذشته دولت سوریه با گروههای تکفیری، شاهد نوسان اندکی در بازار ارز هستیم که هیجانی و موقتی است.
بغزیان تصریح کرد: با اینکه همواره عدهای دلال هستند که به سراغ بازارهای زودبازده میروند؛ اما در کل شرایط به گونهای تثبیت شده است که مردم مثل گذشته سرمایههای خود را از این بازار وارد بازار دیگری نمیکنند که در کل به نفع اقتصاد و کاهش انتظارات تورمی است.
انتهای پیام