هواشناسی امروز ۲۴ اردیبهشت؛ رگبار و رعد و برق در دامنه جنوبی البرز
به گزارش خبرگزاری مهر بررسی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی نشان میدهد امروز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، دامنههای جنوبی البرز شامل زنجان، قزوین، البرز و تهران و همچنین در برخی نواحی دامنههای زاگرس مرکزی، شرایط برای افزایش ابر، وقوع رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید و در مناطق مستعد، احتمال ریزش تگرگ فراهم است.
از بعدازظهر امروز با نفوذ جریانات خنک شمالی به سواحل غربی دریای خزر، در استانهای گیلان و مازندران ابرناکی و بارش آغاز میشود. همچنین در نوار غربی کشور و دامنههای جنوبی البرز، وزش باد و رخداد گردوخاک پیشبینی شده است.
برای فردا پنجشنبه (۲۵ اردیبهشت)، در مناطق شمالغرب، ایلام، کرمانشاه، غرب لرستان، همدان، قزوین، البرز، تهران و نیز سواحل دریای خزر، وضعیت جوی ناپایدار با ابرناکی، رگبار و رعد و برق و وزش باد پیشبینی میشود. در این روز نیز وزش باد شدید و خیزش گردوخاک در غرب و دامنههای جنوبی البرز مورد انتظار است.
روز جمعه بارش پراکنده در شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران و گلستان ادامه خواهد داشت. در استانهای خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی نیز رگبار، رعد و برق، وزش باد شدید موقتی و کاهش نسبی دما رخ خواهد داد.
بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته شنبه هفته آینده ۲۷ اردیبهشت تنها در شمال خراسان رضوی احتمال رگبار باران وجود دارد. همچنین در شمال شرق و شرق کشور وزش باد، گاهی همراه با خیزش گردوخاک، پیشبینی میشود. سایر مناطق، بهویژه نوار غربی کشور، از شرایط جوی آرام و پایدار برخوردار خواهند بود.
یکشنبه آینده ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ نیز در ساعات بعدازظهر در ارتفاعات زاگرس مرکزی و البرز افزایش ابر و وزش باد پیشبینی میشود. در سواحل دریای خزر نیز افزایش نسبی دما و وزش باد مورد انتظار است. دریای خزر در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه مواج خواهد بود و شرایط برای فعالیتهای دریایی با اختلال همراه خواهد شد.
هشدار زرد هواشناسی
سازمان هواشناسی کشور همچنین با صدور هشدار دریایی، از فعالیت سامانهای ناپایدار در بخشهایی از دریای خزر خبر داد که از بعدازظهر امروز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ آغاز شده و تا عصر فردا پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
بر اساس این هشدار، افزایش لحظهای سرعت وزش باد تا حدود ۲۴ نات و افزایش ارتفاع موج در دریا تا ۱ تا ۱.۵ متر در مناطق نزدیک و دور از ساحل پیشبینی میشود. این شرایط جوی، مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای گلستان و مازندران را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
از جمله پیامدهای این سامانه میتوان به خطر غرق شدن شناگران، احتمال پاره شدن تورهای صیادی، صدمه به ماهیان در قفس، آسیب به قایقهای تفریحی و مسافری و شناورهای سبک، اختلال در تردد شناورها و احتمال خسارت به تأسیسات دریایی اشاره کرد.
سازمان هواشناسی با توجه به شرایط پیشرو، توصیه کرده مردم از شنا در محدودههای دریایی خودداری کنند. همچنین تردد قایقهای سبک و تفریحی محدود و ورود و خروج کشتیها به بنادر با احتیاط انجام شود، تردد کشتیهای تجاری نیز با احتیاط همراه باشد، فعالیتهای شیلاتی و پشتیبانی از صنایع فراساحلی تا حد امکان کاهش یابد و فعالان دریایی نیز نسبت به اتخاذ تمهیدات پیشگیرانه لازم اقدام کنند.