اخبار دانش > فضا

برج‌سازی روی ماه | طرحی برای اسکان بشر در فضا


به گزارش همشهری آنلاین، ناسا اکنون برای بازگرداندن انسان‌ها به سطح‌ ماه آماده می‌شود. این برنامه قرار است به‌طور رسمی با ماموریت «آرتمیس۳» پس از سپتامبر۲۰۲۶ (شهریور۱۴۰۵) آغاز شود.

آرتمیس ۳
در این ماموریت، فضانوردان در قطب جنوب ‌ماه فرود خواهند آمد و این نقطه آغاز اجرای برنامه‌هایی برای حضور دائمی انسان بر سطح‌ ماه خواهد بود. به‌عنوان بخشی از این چشم‌انداز بلندمدت، ناسا امیدوار است که بتواند از لایه‌ای از سنگ‌های سطحی‌ ماه برای ساخت سازه‌ها با هزینه کم استفاده کند. چشم‌انداز این است که «تأسیسات و ساختمان‌های کاملا مجهز برای ایجاد یک سکونتگاه دائمی روی ‌ماه و اقتصادی پویا در فضا» ایجاد شود. ناسا پیش‌تر نسخه‌های مجازی روبات‌های حفار را در شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای مورد آزمایش قرار داده است.

بیشتر بخوانید:

  • مهم‌ترین کشف‌های باستان‌شناسی در سال ۲۰۲۴ | دشت سیستان در زمره برترین‌ها

روبات حفار
نسخه واقعی این روبات در نهایت ظرف چند سال آینده به ‌ماه فرستاده خواهد شد تا نشان دهد که می‌تواند با موفقیت سطح قمر زمین را استخراج کند. ناسا این نوع خانه را «سازه کلاس۳» می‌نامد. سازه «کلاس۱» روی زمین ساخته شده و سپس به ‌ماه منتقل می‌شود. در سازه «کلاس۲» شما آن را روی سطح‌ ماه مستقر می‌کنید، اما نیاز به مونتاژ و تجهیز در همان جا دارد.‌ در سازه «کلاس۳» سنگ‌ها جمع‌آوری و سپس احتمالا به‌صورت «چاپ سه‌بعدی» به هر نوع ساختمانی که نیاز باشد تبدیل می‌شوند. این استراتژی سوم البته فقط برای‌ ماه قابل اجرا نیست، بلکه احتمالاً در مریخ نیز کارآمد خواهد بود. ضمن اینکه این امیدواری وجود دارد که مواد استخراج شده از سطح‌ ماه برای ساخت تقریبا هر چیزی مورد استفاده قرار بگیرد.

ساخت برج

  • ناسا اعلام کرد که می‌تواند از این مواد برای ساخت برج‌هایی به ارتفاع ۵۰ متر، کیلومترها جاده و سکوی پرتابی به طول ۱۰۰متر استفاده کند.
  • «پناهگاه‌ها و محل‌های سکونت» با حجمی به اندازه «هزاران مترمکعب» ایجاد می‌شود.
  • این سازه‌ها می‌توانند از «دارایی‌ها و ساکنان» در برابر خطرات «حرارتی و تابشی» محافظت کنند.
  • این سیستم‌ها دست‌کم ۱۰ سال دوام خواهند داشت.

برج‌سازی روی ماه | طرحی برای اسکان بشر در فضا



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا