تولید ۱۵۰ نوع قطعه صنعتی از وزن ۰.۰۹ تا ۸۰۰ گرم/ نقدینگی؛ چالش بزرگ قطعهسازان کشور
مجید رودباری، مدیر کارخانه یکی از شرکتهای فناور در گفتوگو با ایسنا، در این باره گفت: طی ۶ سال گذشته موفق به همکاری با ۴۰ شرکت داخلی در زمینههای مختلف صنعتی اعم از صنایع خودرو، نفت و گاز، لوازم خانگی، ماشینآلات کشاورزی، قفل و یراقآلات ساختمانی، صنایع الکترونیک، موتورسیکلت و نساجی به روش متالوژی پودر شدیم.
وی افزود: در این همکاریها در حال حاضر بالغ بر ۱۵۰ نوع قطعه صنعتی در دست تولید داریم که کوچکترین آنها ۰.۰۹ گرم و بزرگترین آنها ۸۰۰ گرم است.
رودباری با بیان اینکه قطعات تولیدشده در این شرکت بر اساس دانش روز هستند، اظهار کرد: قطعات تولیدشده در این شرکت بر پایه نیکل برنز است و در کنار آن اقدام به تولید پودرهای آلیاژی کردیم.
مدیر کارخانه این شرکت ادامه داد: پودرهای آلیاژی در صنایع به منظور تخلیص و بهینهسازی و تولید سرب و روی مصرف زیادی دارند. در حال حاضر حجم بالایی از این نوع پودرها وارد میشود و ما توانستیم به دانش فنی این نوع پودرها دست یابیم.
وی با بیان اینکه قطعات تولیدشده در این شرکت، تقریبا در کلیه صنایع از جمله خودروسازی، لوازم خانگی، قفل و یراقآلات ساختمانی و ماشینآلات کشاورزی کاربرد دارد.
رودباری تولید قطعات ژیروسکوپ و توربینهای بخار را از دیگر دستاوردهای این شرکت نام برد و یادآور شد: قطعات مربوط به توربینهای بخار شامل رینگهای سیل میشود که حاوی کربن و نیکل است.
این فناور با اشاره به چالشهای صنعت قطعهسازی در کشور، گفت: بزرگترین چالش این صنعت، نقدینگی یا سرمایه در گردش است. بزرگترین مصرف کنندگان ما شرکتهای خودروساز هستند که پرداختها را گاها ۸ تا ۱۰ ماه به تعویق انداختند و این در حالی است که تولید در این سطح و حجم نیازمند سرمایه در گردش بالایی است.
رودباری با بیان اینکه این رویکرد در توسعه فعالیتها اثرگذار است، خاطر نشان کرد: ما در زمینه دریافت استانداردها مشکل خاصی نداریم. در سطح ملی به استاندارد این محصول بهای زیادی داده نشد، ولی در سطح بینالمللی، استانداردهای زیادی وجود دارد و ما در تولیداتمان از این استانداردها تبعیت میکنیم.
ارتباط فردا: این شرکت برای نخستین بار خط آزمایشی تولید پودرهای آلیاژی را در شهرک صنعتی الوند در سال ۹۹ راهاندازی کرد. این طرح مورد حمایت ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفت و این خط توانایی تولید پودرهای «غیرآهنی دما بالا» را دارد.
با توجه به کاربرد گسترده و متنوع محصولات این خط در صنایع مختلف کشور، راهاندازی آن موجب ایجاد ارزش افزوده قابل توجهی میشود. صنایع مختلفی مانند خودروسازی، برای ساخت برخی قطعات خود نیازمند پودرهای آلیاژی هستند. ساخت پودرهای آلیاژی نیاز به برخی مواد افزودنی دارد که از خارج از کشور وارد میشود. به همین دلیل، تولید برخی قطعات در صنایعی مانند خودروسازی با چالشهایی مواجه شده است.
در ایران از روشهای قدیمی مانند ریختهگری و آهنگری، استفاده و روش متالوژی پودر، شیوه نسبتاً جدیدتر و مدرنتری محسوب میشود. پودرهای آلیاژی تولید شده در این واحد صنعتی در صنایعی مانند خودروسازی، کشاورزی و ساختمانسازی کاربرد دارد.
طرح تولید پودرهای آلیاژی یک پروژه مهم در صنایع کشور محسوب میشود، این طرح به ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عرضه شد و مورد حمایت این ستاد قرار گرفت. به دلیل مسائلی مانند نوسانات نرخ ارز، در واردات پودرهای آلیاژی مشکلاتی به وجود آمد. همین مساله باعث شد تا برخی صنایع از مواد فلزی جایگزین با کارایی کمتر نسبت به پودرهای آلیاژی، در ساخت قطعات مورد نیازشان استفاده کنند. این موضوع بیشک روی کیفیت این قطعات تاثیرگذار است و باعث کاهش کارایی و کیفیت قطعات خواهد شد.
انتهای پیام