اقتصاد > آب و انرژی

استفاده از برق غیرمجاز و یارانه‌ای در ۹۵ درصد مزارع استخراج رمزدارایی



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر نشست سراسری مجریان شناسایی و جمع‌آوری مراکز استخراج غیرمجاز رمزدارایی صنعت برق با هدف بررسی تخصصی چالش‌ها و راهکارهای مقابله با پدیده استخراج غیرمجاز رمزارزها (ماینینگ) و تأثیرات مخرب آن بر پایداری شبکه برق کشور به میزبانی شرکت توزیع نیروی برق مشهد برگزار شد.

در این نشست که با حضور محمد اله‌داد معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر، سید هادی شریعت‌یار معاون حفظ حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی؛ محمدرضا دبیری، مدیرکل حراست استانداری خراسان رضوی و عبدالوحید مهدوی‌نیا، مدیرعامل شرکت توزیع برق مشهد، به همراه مدیران ارشد این شرکت و مجریان طرح‌های شناسایی رمزارز و مدیران دفاتر حراست شرکت‌های توزیع برق سراسر کشور برگزار شد، لزوم اقدام قاطع و هماهنگ برای مقابله با این پدیده مورد تاکید مجدد قرار گرفت.
معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر، با اشاره به دغدغه‌های جدی در تأمین انرژی پایدار به دلیل ناترازی تولید و مصرف و وجود انرژی ارزان، بر اهمیت مبارزه با پدیده رمزارزهای غیرمجاز تأکید کرد. وی تصریح کرد: بر اساس تأکیدات وزیر نیرو، مقابله با استخراج غیرمجاز رمزارزها یکی از مؤثرترین راهکارها برای کاهش مصرف و رفع ناترازی است. کشف یک مزرعه متوسط استخراج، به مراتب تأثیرگذارتر از بسیاری اقدامات مدیریت مصرف دیگر است، چرا که بیش از ۹۵ درصد این مراکز از برق غیرمجاز و یارانه‌ای استفاده می‌کنند.
محمد اله‌داد با اشاره به پیچیدگی روزافزون این پدیده هشدار داد: روش‌های سرقت برق و پنهان‌سازی ماینرها بسیار حرفه‌ای و هوشمندانه شده است؛ از دستکاری کنتورهای هوشمند با ابزارهای مغناطیسی و ریموت گرفته تا استفاده از انشعابات پیچیده از چند پست مختلف. کار شناسایی و جمع‌آوری بسیار سخت و نیازمند همکاری تنگاتنگ با ضابطین قضائی و امنیتی است.
وی خاطرنشان کرد: چرخه مقابله باید کامل باشد؛ از شناسایی و جمع‌آوری گرفته تا تحویل به مراجع قانونی، صدور صورتحساب با نرخ واقعی برق (حدود ۳,۸۰۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت)، وصول مطالبات و امحای کامل دستگاه‌ها. عدم اجرای کامل این چرخه، خاصیت بازدارندگی را از بین می‌برد.
اله‌داد با تعیین ضرب‌الاجل برای شرکت‌های کم‌کار، تأکید کرد که عملکرد مدیران در این حوزه، یکی از شاخص‌های اصلی ارزیابی در اوج بار تابستان خواهد بود و خواستار تمرکز حداکثری بر این موضوع تا قبل از شروع فصل گرما شد.
معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر همچنین از اقدامات مؤثر و تعامل سازنده شرکت توزیع برق مشهد با ارکان قضائی و انتظامی در جهت مقابله با این پدیده قدردانی کرد و گفت: این شرکت اقدامات بسیار شایسته‌ای در این زمینه به انجام رسانده است.
عبدالوحید مهدوی نیا مدیرعامل شرکت توزیع برق مشهد، ضمن خوشامدگویی به حضار و تشکر ویژه از حمایت‌های دستگاه‌های قضائی، امنیتی و انتظامی شهرستان مشهد و استان، گزارشی جامع از دستاوردها و برنامه‌های راهبردی این شرکت ارائه داد.
وی اظهار داشت: شهر مشهد با حدود یک میلیون و ۸۵۰ هزار مشترک و شبکه گسترده‌، نقشی حیاتی در صنعت برق کشور ایفا می‌کند. ما با تمرکز بر چهار محور اصلی؛ مدیریت هوشمند مصرف، خدمات مشتریان، پایداری شبکه و بهبود بهره‌وری، در حال حرکت به سوی چشم‌انداز یک شرکت هوشمند و ناب هستیم.
مهدوی نیا با اشاره به اقدامات نوآورانه این شرکت افزود: طرح‌هایی نظیر ایجاد منطقه نمونه هوشمندسازی در کشور، توسعه مرکز پایش و مانیتورینگ، افزایش چشمگیر رویت‌پذیری و کنترل‌پذیری مشترکین (با ۲۴۵ هزار اشتراک رویت‌پذیر و ۱۵۰ هزار اشتراک کنترل‌پذیر) و طرح عظیم تبدیل ۱۸۱ هزار چراغ معابر به LED که منجر به صرفه‌جویی ۸۸ درصدی انرژی در این بخش خواهد شد، گواه عزم جدی ما برای مدیریت بهینه منابع و حرکت در مسیر استانداردهای جهانی است. وی تأکید کرد: بدون سرمایه انسانی متخصص و متعهد، دستیابی به این اهداف ممکن نیست و ما قدردان تلاش‌های بی‌وقفه همکارانمان هستیم.
سید هادی شریعت یار، معاون دادستان مرکز استان خراسان رضوی نیز با تأکید بر آثار زیان‌بار ناترازی برق بر جامعه و صنعت، نقش دستگاه قضا در این مبارزه را حیاتی خواند. وی بیان کرد: ناترازی برق همه مردم را حتی از نظر روانی آزار می‌دهد. ما به عنوان مدعی‌العموم، حمایت کامل از اقدامات قانونی شرکت‌های توزیع برق را وظیفه خود می‌دانیم و در مشهد این همکاری در سطح بالایی وجود دارد.
معاون دادستان مرکز استان خراسان رضوی خواستار شد: مقامات قضائی باید با عمق فاجعه و ابعاد فنی و اقتصادی این پدیده آشنا شوند تا بتوانند با قاطعیت و آگاهی کامل، دستورات لازم را صادر و احکام بازدارنده را تعیین کنند. گاهی لازم است مقام قضائی حتی از کارشناسان فنی نیز جلوتر باشد تا اهمیت موضوع را به درستی درک کند.
در پایان، هادی سفیدمو مجری نظارت و ساماندهی استخراج رمز دارایی‌های شرکت توانیر، به ارائه سازوکار سال ۱۴۰۴ و پاسخگویی به پرسش‌ها و چالش‌های مطرح شده در سال ۱۴۰۳ پرداخت و بر اهمیت تبادل اطلاعات و تجربیات بین همکاران شرکت‌های توزیع برق سراسر کشور به منظور ایجاد وحدت رویه در این زمینه تأکید کرد و همچنین مجید حسن نژاد، مجری طرح شناسایی و جمع‌آوری مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز شرکت توزیع برق مشهد، گزارشی از اقدامات این شرکت در جهت مقابله با این پدیده ارائه کرد.
در پایان نیز از شریعت‌یار معاون حفظ حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی و دبیری مدیرکل حراست استانداری خراسان رضوی برای همکاری و هماهنگی مؤثر با شرکت توزیع برق مشهد در جهت مقابله با پدیده استخراج غیرمجاز رمزارزها، تقدیر شد.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا