امضای توافقنامه تجارت ترجیحی میان ایران و ازبکستان
به گزارش خبرنگار مهر، صمد حسنزاده رئیس اتاق ایران در نشست مشترک با شاهرح غلاماف، معاون وزیر صنعت، تجارت و سرمایهگذاری ازبکستان که در رأس هیئتی به ایران سفر کرده است، اظهار کرد: حجم تجارت نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار تناسبی با ظرفیتهای دو کشور ندارد و اتاق ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی آماده هر اقدامی برای افزایش حجم مبادلات است.
وی افزود: امضای توافقنامه تجارت ترجیحی میان ایران و ازبکستان که در حاشیه برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در ماه آینده انجام خواهد شد، میتواند سطح همکاریهای تجاری ایران و ازبکستان را ارتقا دهد.
رئیس اتاق ایران با اشاره به برگزاری ایران اکسپو از ۲۸ آوریل و حضور هیأت تجاری ازبکستان در این رویداد، افزود: ظرفیتهای اقتصادی و صنعتی و تولیدی ایران در تمامی زمینهها به خصوص در حوزههای خدمات مهندسی، پتروشیمی، نفت، صنایع غذایی، خودروسازی، قابل توجه است و در تمام این حوزهها فرصتهای خوبی برای همکاری وجود دارد.
حسنزاده با اشاره به اراده دولت و حاکمیت برای برقراری روابط با همه کشورهای دنیا و کشورهای همسایه ایران، گفت: بخش خصوصی هم بر این امر مصر است. نزدیکیهای تاریخی و دینی و فرهنگی میتواند زمینه همکاریهای دیگر اقتصادی، فرهنگی و دانشگاهی را فراهم کند.
او با تقدیر از حذف عوارض ۴۰۰ دلاری در ترانزیت ماشینها از سوی ازبکستان، اظهار کرد: این امر زمینه همکاری بیشتر به ویژه در کریدور شمال-جنوب میان دو کشور را فراهم خواهد کرد.
رئیس اتاق ایران، خواستار لغو متقابل روادید از سوی ازبکستان برای شهروندان ایرانی شده و ادامه داد: این امر میتواند رفتوآمد تجار را تسهیل کرده و به توسعه گردشگری میان دو کشور کمک کند. به ویژه که زمینههای خوبی برای همکاری در حوزه گردشگری سلامت، خدمات پزشکی و تولید دارو در ایران وجود دارد.
حسنزاده تأکید کرد: بخش خصوصی ایران علاقهمند به سرمایهگذاریهای مشترک در ازبکستان به ویژه در حوزه نساجی و پوشاک است و اتاق ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی خواستار حمایتهای لازم برای این سرمایهگذاریها هستیم.
او در پایان ابراز امیدواری کرد با همکاری نزدیکتر اتاقهای بازرگانی دو کشور، حجم تجارت ایران و ازبکستان به یک میلیارد دلار افزایش یابد.
باید حجم تجارت را به ۵ میلیارد دلار برسد
شاهرح غلاماف، معاون وزیر صنعت، تجارت و سرمایهگذاری ازبکستان هم در این دیدار به قدمت اتاق ایران و شبکه قدرتمند اتاقهای سراسر کشور اشاره کرد و گفت: ریشههای مشترک دو کشور ما را ترغیب میکند برای سرمایهگذاریهای مشترک و افزایش سطح همکاریها قدم برداریم.
او با اعلام آمادگی ازبکستان برای همکاری در تمام حوزههای مورد نظر اتاق ایران، گفت: بیش از ۱۰۰ شرکت از ازبکستان به ریاست رئیس اتاق بازرگانی در اکسپو حاضر خواهند شد و این اهمیت ایران برای کشور ما را نشان میدهد.
او با استقبال از سرمایهگذاری بخش خصوصی ایران در ازبکستان، تأکید کرد: با ظرفیتهای موجود باید حجم تجارت دو کشور را به پنج میلیارد دلار برسانیم چرا که دو کشور ظرفیتهای زیادی برای همکاری دارند.
افتتاح دفتر تجاری اتاق ایران تا اواخر اردیبهشت در تاشکند
عبدالله مهاجر دارابی، عضو هیأت رئیسه اتاق ایران نیز در این نشست با اشاره به ارتباطات تجاری دیرینه دو کشور، گفت: هم ازبکستان و هم ایران علاقهمند به توسعه همکاریها هستند و اتاقهای بازرگانی دو کشور میتوانند با همکاری بیشتر و رفع خلأهای موجود میان دو کشور، سطح تجارت دوجانبه را به یک میلیارد دلار برسانند.
او با بیان اینکه دفتر تجاری اتاق ایران تا اواخر اردیبهشت در تاشکند افتتاح خواهد شد، افزود: ارتقا سطح روابط تجاری ایران و ازبکستان، بدون تعریف سازوکار مالی و بانکی مشترک ممکن نیست.