زندگی > تندرستی

با نخوردنی‌های دیابتی بیشتر آشنا شوید


همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: غذاهای خاصی وجود دارند که می‌توانند بی‌صدا سطح قند خون را تحریک کنند. بنابراین، درباره این غذاها بیشتر بدانید و آن‌‍‌ها را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

نان و غلات تصفیه شده

نان سفید، ماکارونی و سایر محصولات غلات تصفیه شده از آرد فرآوری شده که فاقد فیبر و مواد مغذی ضروری است تهیه می‌شوند. این غذاها دارای شاخص گلیسمی (GI) بالایی هستند، به این معنی که باعث افزایش سریع سطح قند خون می‌شوند. کمبود فیبر در غلات تصفیه شده به این معنی است که آن‌ها به سرعت هضم و جذب شده و منجر به افزایش سطح گلوکز خون می‌شوند.

غلات صبحانه قندی

ظرف بسیاری از غلات صبحانه، به ویژه آن‌هایی که به عنوان «سالم» به بازار عرضه می‌شوند، می‌توانند با قندهای اضافه شده و غلات تصفیه شده پر شوند. حتی غلاتی که سالم به نظر می‌رسند، مانند کورن فلکس یا گرانولا، می توانند باعث افزایش ناگهانی قند خون شوند. محتوای قند موجود در این غلات اغلب به سرعت جذب شده و منجر به افزایش انسولین می‌شود. انتخاب غلات با حداقل قند افزوده و محتوای فیبر بالا گزینه بهتری است.

آب میوه‌ها

در حالی که میوه‌های کامل سالم هستند، آب میوه‌ها می توانند باعث افزایش قند خون شوند. اکثر آب میوه های تجاری و صنعتی حاوی قند بالایی هستند و فاقد فیبر موجود در میوه‌های کامل هستند. این بدان معناست که زمانی که آب میوه می نوشید، قند به سرعت وارد جریان خون شما شده و افزایش سریع سطح قند خون را در پی می‌آورد. انتخاب میوه‌های کامل به جای آن می‌تواند فیبر را تامین کرده و جذب قندها را کندتر کند.

تنقلات و شیرینی‌های شیرین

بیسکوئیت‌ها، آب نبات‌ها، کیک‌ها و سایر تنقلات شیرین در افزایش قند خون آشکارا مقصر هستند. این غذاها حاوی مقادیر زیادی قند اضافه شده هستند که به سرعت هضم و جذب جریان خون می‌شوند. مصرف منظم این شیرینی‌ها می تواند منجر به افزایش مکرر قند خون شود و حتی در طول زمان به مقاومت به انسولین کمک کند.

غذاهای سرخ شده

با نخوردنی‌های دیابتی بیشتر آشنا شوید

غذاهای سرخ شده، مانند سیب زمینی سرخ کرده و مرغ سرخ شده، نه تنها سرشار از چربی‌های ناسالم هستند، که می توانند منجر به افزایش سطح قند خون نیز شوند. این غذاها اغلب دارای شاخص گلیسمی بالایی هستند و در طول زمان می توانند منجر به مقاومت به انسولین شوند. علاوه بر این، سرخ کردن غذا در روغن‌های سرشار از چربی‌های ترانس می‌تواند التهاب و حساسیت به انسولین را بدتر کند و کنترل قند خون را دشوارتر کند.

ماست‌های طعم دار

بسیاری از ماست‌های طعم‌دار، حتی گزینه‌های کم‌چرب، حاوی قندهای افزوده‌شده برای افزایش طعم هستند. در حالی که خود ماست می‌تواند منبع خوبی از پروتئین و پروبیوتیک‌ها باشد، قندهای اضافه شده در نسخه‌های طعم دار می تواند سطح قند خون را افزایش دهد. همیشه بهتر است ماست یونانی ساده یا نوع بدون شیرین نشده آن را انتخاب کنید و برای شیرینی میوه‌های تازه یا کمی عسل به آن اضافه کنید.

غذاهای فرآوری شده

غذاهای فرآوری شده، مانند سوپ، غذاهای آماده و سبزیجات کنسرو شده، اغلب حاوی قندهای اضافه شده و مواد نگهدارنده هستند. این غذاها می توانند سرشار از سدیم و کم فیبر باشند که هر دو می‌توانند به افزایش قند خون کمک کنند. بهتر است برای کنترل مواد تشکیل دهنده و اجتناب از قندهای اضافه، غذاهای تازه و کامل انتخاب کنید یا در خانه آن‌ها را بپزید.

بیشتر بخوانید:

  • میان وعده‌هایی مخصوص دیابتی‌ها
  • ۱۰ توصیه طلایی به افراد دیابتی که روزه می‌گیرند



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا