اقتصادی > عمران و اشتغال

بیش از ۱۳۳ هزار سرباز وظیفه آموزش مهارتی دیدند



ارتباط فردا: افزایش اشتغال‌پذیری و جذب سربازان به بازار کار پس از پایان خدمت نظام وظیفه از جمله رویکردهای سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای است و تأمین نیازهای فنی و مهارتی نیروهای مسلح با بهره گیری از توان کارکنان وظیفه مهارت آموخته، اصلاح ساختار نظام مهارت آموزی فنی و حرفه‌ای در پادگان‌ها و تربیت نیروهای جوان کارآفرین و نوآور در جهت بهبود فضای کسب و کار و ایجاد جریان ملی مهارت آموزی سربازان وظیفه از اهداف توسعه آموزش های مهارتی به شمار می‌رود.

برابر گزارش‌ها طی ۷ ماهه امسال بیش از ۹۴ هزار و ۲۶۰ سرباز وظیفه موفق به گذراندن آموزش‌های مهارتی شده‌ و ۲۸۴ مربی پایور نیز تربیت شده‌اند.پیش از این در پنجمین جلسه شورای عالی سیاست‌گذاری مهارت‌آموزی سربازان وظیفه که رکن اصلی و بالاترین مرجع تصمیم‌گیری در حوزه مهارت‌آموزی و اشتغال سربازان وظیفه است، سند ملی مهارت و اشتغال سربازان وظیفه رونمایی شد.

سند ملی مهارت و اشتغال سربازان با قابلیت انسجام بخشی و همگرایی به عنوان سند میثاق برای مهارت آموزی سربازان به شمار می‌رود. این سند دارای ۴ سیاست راهبردی، ۱۵ سیاست اجرایی، ۵۴ دستاورد، ۵۹ برونداد و ۷۶ اقدام عمده است و بالغ بر ۴۰ دستگاه کشوری و لشکری را برای نقش آفرینی در حوزه مهارت آموزی و اشتغال کارکنان وظیفه پای کار می‌آورد.

متولی و محور اصلی اجرای این سند، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح است و دبیرخانه آن در قرارگاه مرکزی مهارت آموزی تشکیل می‌شود. با اجرای این سند، تعداد مهارت آموزان سرباز، توسعه یافته و شتاب بیشتری می‌گیرد و تحقق شعار سرباز ماهر، اشتغال پایدار، اقتدار ملی تسریع شود.

در همین راستا،‌ رامین رضایی ـ مدیرکل دفتر راهبری اجرای آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای در گفت و گو با ایسنا، به عملکرد آموزشی ۱۰ ماهه این سازمان اشاره کرد و از آموزش مهارتی بیش از ۱۳۳ هزار نفر در ۱۰ ماه سال ۱۴۰۳ خبر داد.

به گفته وی طی این مدت بیش از ۱۰۰ هزار نفر در آزمون‌های پایان دوره سازمان فنی و حرفه‌ای و حدود ۹۵۰ نفر از کارکنان پایور در دوره‌های CBT شرکت کرده‌اند و مدرک مربیگری از این سازمان گرفته‌اند.

طی ۱۰ ماهه امسال بیش از ۱۳۳ هزار نفر سرباز وظیفه آموزش مهارتی دیده و بیش از ۱۰۰ هزار نفر در آزمون‌های پایان دوره سازمان فنی و حرفه‌ای شرکت کرده‌اند.

مدیرکل دفتر راهبری اجرای آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای همچنین به نقش موثر این سازمان در امر مهارت‌آموزی سربازان اشاره کرد و تسری طرح نخلستان ویژه سربازان فارغ‌التحصیل دانشگاهی را برای مشاغل آینده و نوظهور مورد تاکید قرار داد.

در حال حاضر افراد برای ورود به بازار کسب و کار نیازمند داشتن مهارتهای تخصصی و عمومی هستند و با توجه به زیرساخت‌های جغرافیایی و آمایش منطقه باید مناسب‌ترین و بهترین آموزش‌های مهارتی با هدف اتصال آموزش‌ها به بازار کار ارائه شود.

یکی از سیاست‌های مورد نظر قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی،تشویق و ترغیب مهارت قبل از ورود به دوران سربازی است و چنانچه فردی با تخصص وارد دوران خدمت شود می‌تواند از ظرفیت‌های موجود استفاده کند و سطح تخصص و تعدد تخصص خود را افزایش دهد.

دوران سربازی، بهترین فرصت برای کسب مهارت و دستیابی به اشتغال است و بهترین روزهای عمر جوان ایرانی است که با کسب آموزش‌های مهارتی در این ایام، آینده خود را در پیدا کردن شغل مناسب و زمینه‌سازی برای رقم خوردن آینده‌ای روشن تضمین کند.

ارتباط فردا: از نگاه کارشناسان مهارت آموزی موثرترین راه ایجاد اشتغال به شمار می‌رود و سرمایه‌گذاری در امر آموزش‌های مهارتی ضمن تربیت افراد متخصص و ماهر، نیاز واحدهای اقتصادی به نیروی ماهر را برطرف می کند.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا