اقتصادی > انرژی

تاخیر در افزایش عرضه اوپک پلاس مانع اشباع نفت نمی‌شود



ارتباط فردا: آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش ماهانه خود پیش‌بینی کرد اگر اوپک پلاس به برنامه‌های احیای تولید از آوریل ادامه دهد، بازارهای جهانی نفت به میزان ۱.۴ میلیون بشکه در روز مازاد عرضه خواهند داشت. حتی اگر اوپک پلاس افزایش عرضه در سال آینده را به طور کامل لغو کند، همچنان ۹۵۰ هزار بشکه در روز مازاد عرضه وجود خواهد داشت.

اعضای گروه اوپک پلاس در پنجم دسامبر، با تعویق برنامه احیای تولید متوقف شده در بحبوحه کاهش قیمت نفت و آهسته کردن روند احیای تولید، موافقت کردند.

طبق پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی، مصرف جهانی نفت در سال ۲۰۲۵، به میزان ۱.۱ میلیون بشکه در روز معادل حدود یک درصد تقاضای جهانی، رشد خواهد کرد. اما عرضه خارج از اوپک پلاس به خصوص در آمریکا، برزیل، کانادا و گویان، تقریبا ۳۶ درصد رشد می‌کند.

در گزارش این آژانس آمده است: تصمیم اوپک پلاس برای تعویق اجرای افزایش تولید، مازاد عرضه ای را که قرار بود در سال آینده ظاهر شود، به طور قابل توجهی کاهش داده است. با این حال، رشد عرضه قوی از سوی کشورهای غیراوپک پلاس و رشد نسبتا متوسط ‌تقاضای جهانی نفت، باعث می‌شود بازار از عرضه فراوانی برخوردار باشد.

قیمت نفت خام از اوایل ژوئیه، حدود ۱۶ درصد کاهش یافته و نزدیک به ۷۴ دلار در هر بشکه در لندن معامله می‌شود زیرا معامله گران، تنشهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه را نادیده گرفته و در عوض، به ضعف فعالیتهای اقتصادی چین که محرک رشد مصرف نفت در دو دهه گذشته بوده است، متمرکز شده اند.

چندین ماه است که اوپک و متحدانش به دنبال بازگرداندن احیای تولید متوقف شده در دو سال گذشته بوده‌اند، اما وخامت وضعیت بازار، مانع از این کار شده‌ است. این گروه همچنین برای تضمین رعایت محدودیت‌های تولید توافق شده توسط اعضا، به سختی تلاش کرده است. بنا بر گزارش ماهانه آژانس بین‌المللی انرژی، تولید این گروه در نوامبر، در مجموع، ۶۸۰ هزار بشکه در روز از سهمیه‌ها فراتر رفتند که به دلیل عرضه بالاتر امارات عربی متحده، عراق و روسیه بود.

این آژانس پیش‌بینی کرد تقاضای جهانی در سال جاری، با ۸۴۰ هزار بشکه در روز افزایش، به طور متوسط ‌به ۱۰۲.۸ میلیون بشکه در روز خواهد بود. این رشد در خوراک پتروشیمی متمرکز خواهد شد زیرا نیاز به سوخت حمل و نقل با رشد استفاده از خودروهای کارآمدتر یا برقی، محدود شده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، دبیرخانه اوپک در وین، در چند ماه گذشته، از پیش‌بینیهای به شدت صعودی خود عقب نشینی کرده و به چشم انداز ضعیف تر آژانس بین‌المللی انرژی نزدیکتر شده است. اوپک پنج ماه متوالی، پیش‌بینی رشد تقاضا در سال ۲۰۲۴ را ۲۷ درصد کاهش داده و آخرین ارزیابی این گروه در روز چهارشنبه، بزرگترین کاهش تاکنون بوده است.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا