علم و فناوری‌ > دانش‌بنیان‌ها

تولید مخمرهای ارگانیک و باکتری اسیددوست شیر از سوی دانش‌بنیان‌ها



ارتباط فردا: گروهی از متخصصان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان اولین تولیدکننده صنعتی میکروارگانیسم‌های کاربردی در صنایع‌غذایی و مکمل‌های پروبیوتیک، تولید محصولاتی بر پایه سویه‌های بومی و سازگار با فلور میکروبی مردم ایران با کیفیتی در حد استانداردهای بین‌المللی را در دستور کار خود قرار داد.

عصاره مخمر از محصولات دانش‌بنیان این شرکت است. مخمر میکروارگانیسم تک سلولی از قلمرو قارچ‌ها است و عصاره مخمر متشکل از محتویات سلول مخمر بدون دیواره آن است که به عنوان مکمل غذایی، طعم‌دهنده یا ماده مغذی در محیط کشت میکروبی استفاده می‌شود. عصاره مخمر غنی از اسیدهای آمینه و ویتامین خانواده ب (به غیراز B۱۲) بوده و به همین منظور به عنوان منبع نیتروژن در محیط کشت میکروبی مورد استفاده‌ است.

لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس که با نام جدید «باکتری اسید دوست شیر» از آن نام برده می‌شود، از دیگر محصولات این شرکت است. این باکتری مقاومت بالایی به شرایط اسیدی دارد و با فعالیت در مقدار اندک اکسیژن کربوهیدرات‌ها را تخمیر کرده و تولید اسید لاکتیک می‌کند و از طرف دیگر در مقابله با باکتری‌های مضر دستگاه تناسلی برای سلامت بانوان حائز اهمیت است.

در بعضی از موارد در ماست‌هایی که دارای pH پایینی هستند، در کنار باکتری‌های استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس دلبروکی زیر گونه بولگاریکوس در ایجاد بافت مناسب و عطر و طعم مشارکت می‌کند.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، کاهش کلسترول خون، مقابله با پاتوژن‌های غذایی (کلستریدیوم، سالمونلا، اشرشیا کلی و …)، کاهـش عفونت دهـان و پلاک‌های دنـدان با مقابلـه بـا بـاکتـری استرپتوکـوکوس موتـانس، تاثیر مثبت بر سلامت بانوان، بهبود سندرم روده تحریک‌پذیر و ارتقاء سلامت دستگاه گوارش از مزایایی است که با استفاده طولانی‌مدت از این محصول حاصل می‌شود.

این محصول در ساشه‌های ۱۰ گرمی به بازار عرضه می‌‍شود. هر ساشه این محصول به دلیل شمار میکروبی بالا قادر به تولید یک تن محصول پروبیوتیک به‌ویژه ماست است.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا