اقتصادی > انرژی

خیز عراق برای کاهش ۲۰ درصدی مشعل سوزی در ۲۰۲۵



ارتباط فردا: عزت صابر اسماعیل، معاون وزیر در امور گازی، در مصاحبه ای در بغداد گفت: این کشور حدود ۶۷ درصد از گازی را که در میدان نفتی تا پایان سال ۲۰۲۴ تولید شد، جمع آوری کرد و پروژه های جدید در جنوب این کشور از جمله پروژه شرکت «توتال انرژی»، به تقویت جمع آوری گاز کمک خواهد کرد. عراق قصد دارد مشعل سوزی را تا پایان سال ۲۰۲۹ یا زودتر از این زمان، حذف کند.

عراق در کنار روسیه، ایران و آمریکا، بالاترین نرخ مشعل سوزی را در جهان دارند. در این فرآیند، گازهای تولید شده در زمان استخراج نفت خام، به جای جمع آوری و مصرف توسط صنایعی مانند تولید برق، سوزانده می‌شوند. عراق برای تامین سوخت مورد نیاز خود، از ایران گاز وارد می‌کند و برای این منظور، باید مرتب معافیت از تحریمهای آمریکا را دریافت کند. مجوز فعلی تا ژوئن اعتبار دارد.

مشعل سوزی، سالهاست که در سراسر جهان، مایه نگرانی بوده، زیرا فقدان زیرساخت لازم برای جمع آوری گاز، باعث شده است شرکتها، سوخت اضافی را بسوزانند که خطر زیست محیطی دارد.

این مقام عراقی گفت: عراق مشعل سوزی را از ۴۷ درصد در سال ۲۰۲۱، به حدود ۳۳ درصد در سال جاری کاهش داده است. ردیاب جهانی مشعل سوزی بانک جهانی در اوایل سال جاری نشان داد حجم گاز سوزانده شده، در پنج سال منتهی به سال ۲۰۲۳، تا حد زیادی ثابت مانده است. عراق نیز در گذشته، در هدف گذاری حذف مشعل سوزی، عقب نشینی داشته است و پیش از این، قرار بود تا سال ۲۰۲۳، به مشعل سوزی پایان دهد.

به گفته اسماعیل، عراق تا پایان سال آینده، قصد دارد پروژه هایی را اضافه کنند که ۲۹۰ میلیون فوت مکعب در روز گاز تولید شده در میدان جنوب این کشور را مصرف خواهند کرد.

این کشور همچنین قصد دارد یک پایانه واردات گاز طبیعی مایع در بندر فاو در جنوب بسازد تا تقاضا برای این سوخت را تامین کند. دعوتنامه ها برای مشارکت در ساخت این پروژه که بیشتر برای شرکتهای آمریکایی خواهد بود، در ژانویه ارسال خواهند شد. این پایانه، ظرفیت ذخیره سازی ۳۰۰ هزار متر مکعب خواهد داشت.

بر اساس گزارش بلومبرگ، عراق در حال حاضر، ۳.۱۲۲ میلیارد فوت مکعب گاز در روز تولید می‌کند که حدود ۱.۰۴۸ میلیارد فوت مکعب آن تا ۲۲ دسامبر، سوزانده شده است.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا