در اکران مستند «سنگر هفت تپه» چه گذشت؟
ارتباط فردا: فیلم مستند «سنگر هفتتپه» محصول مرکز مستند سوره بعداظهر امروز سهشنبه(۲ بهمنماه) با حضور روحالله ایزدخواه نماینده مجلس شورای اسلامی و جمعی از کارگران هفتتپه در این مرکز به نمایش درآمد.
در حین اکران این فیلم، روحالله ایزدخواه -نماینده مجلس شورای اسلامی- دقایقی به بیان توضیحاتی در مورد اعتراضات هفتتپه پرداخت و گفت: اعتراضات هفتتپه نمونه اصلی یک نوع مبارزه و از نشانههای مطالبهگری درست است، مبارزه هفتتپه میان اقتصاد مولد و مردمی با اقتصاد سوادگر و انحصاری است.
وی ادامه داد: هفت تپه نشان بارز این است که اقتصاد ایران ظرفیت دارد و ناتوان و عاجز نیست و در فیلم مستند «سنگر هفت تپه» هم میبینید که نیکشر هفت تپه ۱۲هزار متر زمین دارد که با وجود سد دز با یک شبکه آبیاری میتواند اشتغال ۱۰هزار نفر را تامین کند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: هفت تپه یک چرخه اقتصاد کامل در یک منطقه کم برخوردار است، پس کسانی که میگویند اقتصاد ما ضعیف است هفت تپه را باید ببینند، اما در یک سوی دیگر نسخههای اقتصادی سوداگرانه را شاهد هستیم که از یک تاریخی به این مجتمع اقتصادی وارد میشود و همه چیز را بر هم میزند.
ایزدخواه خاطرنشان کرد: سال ۹۲ قبل از واگذاری نیشکر هفتتپه یک کارگروهی به راه افتاده که ۲۱ کارشناس خبره در حوزههای مختلف حضور داشتند و در جلسات متعدد مدل واگذاری مطرح شد تا اقتصاد تخصصی هفت تپه حفظ شود.
وی افزود: البته نماینده هفت تپه در همان زمان توضیحات مبسوطی را داد که چگونه دارند هفت تپه را ضعیف میکنند تا در مزایده بفروشند. قرار بود مدل کارگر مالکی در واگذاری اتفاق بیافتد و یک مجموعه واسطی هفت تپه را در طول ۵سال تحویل مردم بدهد.
این نماینده مجلس ابراز کرد: در آن زمان سازمان خصوصیسازی اصلا به حرف ما گوش نداد و روند خود را در پیش گرفت. در آن زمان آورده نقدی برای مزایده ۱۰میلیارد بود و از آنجایی که این مبلغ را نداشتیم گفتیم محصول یک سال شکر را پیش فروش کنیم و مبلغ را فراهم کنیم. مشتری مهیا شد و زمان آماده شدن پول متوجه شدیم که هفتتپه واگذار شده است. پس از پیگیری ما متوجه شدیم آنها هم با همین روش پیش فروش محصول شرکت را خریدهاند.
ایزدخواه تصریح کرد: مشکل ما این است که بچه حزب الهی هنوز به این نتیجه نرسیدند که ما در مبارزه اقتصادی خیلی موفقتر از غرب هستیم و تصور میکنند که اقتصاد یک موضوع غربزده و شیک است در حالی که ما در قانون اقتصاد را مردمیسازی معرفی کردیم و خصوصیسازی نداریم.
وی تاکید کرد: همزیستی و عدالتخواهی بچههای کارگر در هفتتپه اتفاق جدیدی بود اما فراموش نکنیم که مطالبهگری وقتی جواب میدهد که با مردم همراه شود و کارگران هفتتپه این کار را انجام دادند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه مطالبهگری فقط در فضای مجازی رخ نمیدهد، یادآور شد: اگر قرار است اصل ۲۷ قانون محقق شود و مطالبهگری جواب بدهد پشت موبایل این اتفاق نمیافتد. کارگران عدالتخواه در کنار مردم توانستند مدل جدیدی از مطالبهگری را نشان دهند. اما سوال این است که جایی که میتوانیم خوب کشاورزی کنیم چرا مدیریت خوب نداریم؟
ایزدخواه در ادامه بیان کرد: برای مردمیسازی اقتصاد و رها شدن از چنگال مافیا و جلوگیری از تصدی دولتی راهی جز مردمیسازی اقتصاد نداریم و خصوصیسازی در این معنا که اقتصاد را از دست دولت بیرون بیاورد نداریم. پس این نشان میدهد که برخی سودجویان میخواهند دست مردم و اقتصاد را ببندند.
وی در پایان گفت: بنابراین مبارزه هفتتپه هنوز کامل نشده است و مبارزه اقتصادی همچنان ادامه دارد و بدانید که آنچه امروز با عنوان ناترازیهای اقتصادی بیان میشود به خاطر فقدان اقتصاد یا چپاول و انحصار است.
در ادامه این مراسم نیز محمد خنیفیفر یکی از کارگران هفتتپه توضیحاتی را در مورد این مستند ارائه داد و گفت: از اتفاقات هفت تپه میتوان یک سریال ساخت آنقدر که مشکلات این مجموعه زیاد است.
وی ادامه داد: ما هنوز به ایستگاه پایانی هفتتپه نرسیدیم و همچنان در حال مطالبهگری هستیم، در حال حاضر هم درگیر واگذاری هفتتپه به یک هلدینگ در دولت قبل هستیم که اخیرا با یک اعتراض ۶روزه همراه بود.
این کارگر با گلایه از رییس جدید خصوصی سازی کشور تصریح کرد: در حال حاضر هم رییس خصوصیسازی یک گزارش ۲۱صفحهای درمورد خصوصیسازی و بهتر شدن هفتتپه ارائه داده است که نهایت ظلم به ما محسوب میشود زیرا این گزارش درست نیست.
وی افزود: از همه درخواست داریم که کنار ما بایستند و بدانید که خانوادههای زیادی درگیر هفتتپه هستند. ما در هفت تپه سختیهای زیادی کشیدیم از سو قصد تا درگیری و دستگیری.
خنیفیفر در پایان گفت: از سازمان سینمایی سوره تشکر میکنم، ما هنوز چشم انتظار اصحاب رسانه هستیم، انتظار ما این است که همه صدای هفتتپه باشند و اگر رسانهها نبودند صدای ما به گوش هیچکس نمیرسید.
انتهای پیام