زندگی > تندرستی

راهکارهایی برای مداوای اضطراب مسری


همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: البته اضطراب دقیقا مانند ویروس انتقال نمی‌یابد اما می‌تواند از بسیاری جهات مسری باشد. وقتی در اطراف افراد استرس‌زا یا مضطرب هستید، حتی اگر فردی مثبت اندیش و آرامی باشید، می‌توانند بر شما تاثیر بگذارند تا همین احساس را پیدا کنید. تاثیر آن‌ها می‌تواند شما را دچار استرس یا اضطراب کند. این اضطراب مسری نامیده می‌شود و به راحتی می‌تواند بدون اینکه متوجه شوید شما را تحت تاثیر قرار دهد.

اضطراب واگیر چیست؟

راهکارهایی برای مداوای اضطراب مسری

اضطراب مسری به پدیده‌ای اطلاق می‌شود که در آن حالات عاطفی، به ویژه اضطراب، یک فرد می‌تواند به فرد دیگر منتقل شود و بر پاسخ های فیزیولوژیکی و عاطفی آن‌ها تاثیر بگذارد. در مطالعه‌ای که در نشریه علوم روانشناسی انتشار یافت، مشخص شد که اضطراب نشان داده شده توسط یک فرد می‌تواند باعث افزایش واکنش‌های عاطفی و فیزیولوژیکی در طرف دیگر شود.

شناسایی احساس سمی

در صورت انتقال اضطراب از فردی به فردی دیگر شما نمی‌توانید تمرکز کنید. اضطراب مسری می‌تواند تمرکز شما را بر تحصیل، کار یا انجام تکالیف دشوار کند. ذهن شما نمی‌تواند در یک زمان روی یک چیز تمرکز کند و دائما تغییر می‌کند. این اتفاق می‌افتد زیرا شما تحت تاثیر اضطراب افراد دیگر قرار گرفته‌اید.

کپی برداری از افراد مضطرب

اگر دوست، همکار یا خواهر و برادری دارید که همیشه مضطرب است یا ممکن است دوران پر استرسی را سپری کند و آن را به شما تحمیل کند، شروع به قرار دادن خود به جای وی می‌کنید تا ببینید چگونه ممکن است آن‌ها شرایط را مدیریت کنند. بنابراین، شما شروع به کپی کردن عادات آن‌ها مانند فکر کردن بیش از حد، وحشت زدگی و بی قراری می کنید.

همیشه استرس خواهید داشت

وقتی می‌شنوید که دوستان یا همکارانتان از زندگی و مشکلاتشان گلایه می‌کنند، بودن در کنار آن‌ها می‌تواند باعث ایجاد احساس نگرانی، اضطراب و ناراحتی در شما شود. شما همیشه بی دلیل استرس خواهید داشت.

چگونه از سلامت روان خود محافظت کنیم؟

راهکارهایی برای مداوای اضطراب مسری

منبع را شناسایی کنید: اولین قدم این است که تشخیص دهید منبع اضطراب کجاست؟ و چه کسی بر شما تاثیر می‌گذارد؟

مرزها را تعیین کنید: دوست قابل اعتماد بودن یا شنونده قابل اعتماد بودن به این معنی نیست که به خودتان اجازه می‌دهید رنج بکشید. باید محدودیت‌هایی تعیین کنید و خود را از مکالمه با یک فرد مضطرب معاف کنید.

مدیتیشن یا یوگا را امتحان کنید: مدیتیشن و یوگا می‌تواند به شما کمک کند که انتظار ذهن آگاهی را داشته باشید و به شما کمک کند در شرایط سخت آرام بمانید.

اطراف خود را با افراد مثبت احاطه کنید: شما باید خود افراد آرام و مثبت را در اطراف خود داشته باشید. وجود این افراد به کاهش استرس و اضطراب کمک خواهد کرد. می‌توانید روی چیزهای مهم و غیر مهم تمرکز کنید.

کمک بخواهید: اضطراب مسری می‌تواند بسیار چالش برانگیز باشد زیرا نمی‌دانید چه چیزی در حال حاضر شما را تحت فشار قرار می‌دهد. می‌توانید با یک درمانگر مشورت کنید یا از دوستان خود کمک بخواهید.

بیشتر بخوانید:

  • راهکارهایی برای درمان اختلال عاطفی فصلی
  • چرا در محیط کار استرس می گیریم ؟ چطور این استرس را مدیریت کنیم؟



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا