راه اندازی خط دریایی انزلی به کاسپین/ اعلام آمادگی روسها برای ورود کشتی کروز به ایران
ارتباط فردا: روز گذشته علی اکبر صفایی – مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی – درحاشیه بازدید از مجتمع بندری انزلی اعلام کرد که حسب دستور وزیر راه و شهرسازی، سازمان بنادر و دریانوردی، توسعه گردشگری و مسافری دریایی بنادر استان گیلان به ویژه بندر انزلی را با جدیت دنبال خواهد کرد و مهیا سازی شرایط برای راهاندازی خطوط گردشگری و مسافری دریایی گیلان در دستورکار قرار گرفته است.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که با برنامهریزی و امکان سنجی، مقوله گردشگری و سفرهای دریایی خزر را راهاندازی خواهد شد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی همچنین با بیان اینکه راه اندازی خطوط گردشگری و مسافری دریایی در بنادر استان گیلان و کشورهای همسایه مورد تاکید قرار گرفته است، عنوان کرد که برنامه ریزی هایی صورت گرفته تا خطوط گردشگری و مسافری دریایی بین بنادر استان گیلان به خصوص بنادر انزلی، کاسپین و چمخاله در مرحله اول شروع به فعالیت کنند و امیدواریم این مهم در سال جاری یا آتی صورت پذیرد و خطوط مدنظر در زمان مشخص، افتتاح شوند.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین به تشکیل جلسات متعدد با روسیه در رابطه با تردد کشتیهای کروز بزرگ گردشگری از این کشور به بندر انزلی اشاره کرد و گفت: هماهنگیهای لازم انجام شده و امیدواریم بتوانیم هرچه سریع تر پذیرای کشتیهای کروز باشیم؛ حضور این کشتیها میتواند بستر گردشهای دریایی را برای هموطنان عزیز و همچنین توریستهای خارجی، فراهم کند.
در این راستا حسین یونسی _ مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه موضوع توسعه دریامحور پس از ابلاغ سیاستهای کلی توسعه دریامحور توسط مقام معظم رهبری دیگر سلیقه ای نیست، گفت: طبق این سند بالادستی، همه ارگان های مرتبط موظف به توسعه در بخش های مربوط به خود هستند.
وی افزود: این سند ۹ بند دارد که در آن وظایف همه ارگان ها مشخص شده است.
این کارشناس حوزه بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در این سند متولی توسعه حمل و نقل دریایی سازمان بنادر و دریانوردی است، گفت:توسعه حمل و نقل دریایی باید هم در حوزه مسافری و هم در حوزه صادرات و ترانزیت کالا باشد. البته تاکیدات بسیاری برای توسعه حمل و نقل ترکیبی یعنی حمل و نقل دریایی در کنار حمل و نقل ریلی و جاده ای شده است که امیدواریم با برنامه ریزی و سیاست گذاری درست کشور در این بخش این مهم نیزمحقق شود.
وی در ادامه گفت: در یکی از بندهای این سند به توسعه گردشگری دریایی نیز اشاره شده است.
این کارشناس حوزه بنادر و دریانوردی در تشریح گردشگری دریایی گفت: گردشگری دریایی یعنی اینکه شناوری از پای اسکله مسافران را سوار کند و چند مایل در دریا حرکت کند و سپس به اسکله بازگردد. این نوع گردشگری مقصد مشخصی ندارد که در حال حاضر در بندر انزلی انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه گردشگری مسافری نیز باید به این بخش اضافه شود، گفت: در حال حاضر خطوطی دریایی که مسافران را از بندر انزلی سوار و در بندر کاسپین که ۱۰ مایل با آن فاصله دارد پیاده کند، وجود ندارد. یعنی خطی که تردد مسافران را برای رفتن به منطقه آزاد تسهیل کند تعبیه نشده است.
یونسی عنوان کرد:بنابراین نیاز است در گام اول به صورت فوری خط دریایی بندر انزلی به کاسپین و بعد از آن فاز دوم بندر انزلی به چمخاله آماده شود تا بتوانیم علاوه بر گردشگری دریایی، مسافری دریایی هم داشته باشیم. این مسیر تا دو ماه آینده راه اندازی خواهد شد.
وی در پاسخ به اینکه آیا در حال حاضر شناور مناسب برای جابه جایی مسافران در این مسیر تعبیه شده است، گفت:شناورهایی که در حال حاضر گردشگری دریایی را انجام می دهند و ظرفیت ۴۰ تا ۵۰ نفر را دارند می توانند در این مسیر هم استفاده شوند. همچنین قرار است اسکله ها نیز تقویت شوند تا جابه جایی مسافران منسجم تر انجام شود. از طرفی در حال مذاکره با چندین سرمایه گذار هستیم تا آنها با دریافت وام کم بهره از سازمان بنادر چند شناور با ظرفیت ۸۰ نفری خریداری کنند و این شناور ها هم وارد شبکه شوند.
قرار است کشتی کروز وارد ایران شود/ راه اندازی خط دریایی بندرانزلی به بنادر روسیه
یونسی همچنین به مذاکره با کشور روسیه برای راه اندازی خط مسافری دریایی بندرانزلی به بندر آستاراخان روسیه، باکو، قزاقستان و… نیز اشاره کرد و گفت:طرف روس اعلام آمادگی کرده که برای این مسیر کشتی کروز وارد ایران کند و از ما نیز درخواست کردند که یک شرکت ایرانی فعال در این حوزه معرفی کنیم که یک شرکت کشتیرانی فعال در جنوب بدین منظور معرفی شده است. امیدواریم این فرآیند هرچه سریعتر پیش برود و کشتی کروز وارد بندر انزلی شود.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان در ادامه گفت:سفر دریایی از بندرانزلی به آستاراخان ممکن است در هر هوایی مناسب نباشد. در نیمه اول سال که دریا آرام است این خط می تواند مسافران بسیاری را از طریق دریا جابه جا کند.
راه اندازی این خط نیاز به آماده سازی زیرساخت ها دارد
وی در پاسخ به این سوال که راه اندازی خط دریایی مسافری بندر انزلی به آستاراخان چه زمانی عملیاتی می شود، گفت: راه اندازی این خط به موضوعات متعددی بستگی دارد. اول اینکه باید ببینیم آیا طرف روس این شناور کروز را که ظرفیت ۳۰۰ نفری جابه جایی مسافر دارد تامین می کند یا خیر. تا این کشتی نباشد برنامه ریزی معنا ندارد. موضوع دیگر اینکه کشور ما باید با آن کشورها رایزنی دیپلماتیک داشته باشد تا مسافرانی که بین کشورها قصد تردد دارند به راحتی ویزا دریافت کنند. چون یکی از مشکلاتی که در گذشته وجود داشت و در حال حاضر نیز وجود دارد این است که روسیه به راحتی ویزا نمی دهد که البته آن را پیگیری خواهیم کرد.
این کارشناس حوزه بنادر در پایان گفت:وقتی همه این موارد انجام شد این خط راه اندازی می شود. البته موضوع حائز اهمیت دیگر ماندگاری این مسیر است که امیدواریم این مسیر با استقبال مردم مواجه شود.
انتهای پیام