استان ها > خوزستان

«زعفران» در کدام شهرهای خوزستان کشت می‌شود؟



محمد حسنی نسب در گفت ‌و گو با ایسنا با اشاره به برگزاری جشنواره زعفران، اظهار کرد: گیاه زعفران از خانواده زنبقیان و گرانبهاترین گیاه ادویه‌ای و دارویی است. این گیاه به لحاظ سازگاری با شرایط اقلیمی و خاکی شمال شرق استان در سنوات اخیر به صورت پایلوت و پس از اطمینان از اقتصادی بودن و امکان تولید، کشت و توسعه آن در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: به دلیل انطباق دوره رشد این گیاه در استان با دوره بارندگی و استفاده از آب سبز، کشت این گیاه از مزیت مضاعفی برخوردار است. همچنین به دلیل محدودیت آفات و بیماری‌های اختصاصی در منطقه و مصرف نکردن از سموم، این محصول در راستای حفاظت از منابع آب و خاک و محیط زیست است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: محصول زعفران دارای دوره بهره‌برداری طولانی است و پس از کشت پیاز زعفران، در صورت رعایت اصول داشت و نگهداری، دوره بهره‌برداری اقتصادی آن ۵ تا ۲۰ ساله خواهد بود و می‌تواند منجر به اشتغال پایدار شود.

حسنی نسب با اشاره به سطح زیر کشت زعفران در استان عنوان کرد: سطح فعلی زیرکشت زعفران در استان در سال جاری ۳۲ هکتار است و برآورد می‌شود از این سطح، ۱۳۰کیلوگرم محصول از مزارع زعفران استان برداشت شود.

وی با اشاره به توسعه کشت این محصول عنوان کرد: هر ساله کشت مزارع جدید زعفران از اواخر شهریورماه آغاز می‌شود و برداشت محصول از اواخر آبان آغاز و تا پایان آذر ادامه خواهد داشت.

حسنی نسب ادامه داد: بیشترین سطح زیرکشت زعفران در شهرستان دزپارت است و شهرستان‌های اندیکا، باغملک، ایذه و لالی نیز دارای سطوح کشت زعفران هستند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: سومین جشن شکرانه برداشت زعفران با هدف تبیین ظرفیت‌های شهرستان دزپارت در توسعه زعفران، تقدیر از زحمات زعفران‌کاران و بررسی مسائل و مشکلات بهره‌برداران و تکمیل حلقه‌های مفقوده این رسته، روز گذشته در روستای حاجی کمال شهرستان دزپارت با حضور مسئولان استانی و محلی برگزار شد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا