سومین نمایشگاه دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان و خلاق افتتاح شد
به گزارش همشهری آنلاین، مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با حضور عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، سید رضا صالحی امیری رئیس سازمان میراث فرهنگی، نادره رضایی معاون هنری وزارت ارشاد و نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسن مسلمی نائینی رئیس جهاد دانشگاهی و به میزبانی محمد حسین ایمانی خوشخو رئیس پارک ملّی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی در محل این پارک ملی برگزار شد.
عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این مطلب که برای دستیابی به حوزه فناوریهای نرم علوم انسانی باید از قالب نظریه بیرون آید تا به فناوریهای نرم دست یابد؛ گفت: وقتی سخن از فناوریهای نوین در وزارت علوم به میان میآید اینگونه تصور میشود که درباره علوم پایه سخن گفته میشود. در حالی که چنین نیست و حوز فناوریهای نوین در روزگار امروز حرف او را میزند. بنابراین اگر بخواهیم در این عرصه موفق عمل کنیم راهی جز اعتماد به نخبگان فرهنگی و البته مردم نداریم و در این راستا تنها حمایت معنوی دولت از جمله امور مربوط به گمرک، واردات، صادرات، و مباحث مربوط به امور مالیات هنرمندان و صاحبان حرفِ فناوریهای نوین و صنایع فرهنگی به منظور رفع موانع مهم و کارساز است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی در این راستا اسناد حمایتی را به تصویب رسانده که از آن جمله میتوان به سند صنایع دستی که به تازگی توسط دولت محترم ابلاغ شد و همچنین سند موسیقی که در دوران شهید رئیسی به انجام رسید اشاره کرد.
محمد حسین ایمانی خوشخو رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به این مطلب که در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه مسئولان فرهنگی حضور پیدا کردند که نشان از اهمیت فناوریهای نرم در حوزه فرهنگی است؛ گفت: پارک ملّی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی در بین ۴۳ پارک دارای ویژگیهای منحصر به فردی است. به این معنا که این پارک از جهت تخصص حرف اول را بیان میکند و همچنین از لحاظ گستره فرهنگی در بحث ملّی و بین المللی حرف برای گفتن دارد.
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی در ادامه اظهار داشت: موضوع اقتصاد فرهنگ در ارکان مهم و تاثیرگذار کشور جا نیافتاده است و اکنون ۶ سال از تاسیس این پارکِ ملّی میگذرد و تا کنون ۱۵۰ شرکت فعال در حوزه فناوریهای نرم وصنایع فرهنگی فعالیت می کنند که گردش مالی این شرکتها در سال گذشته نزدیک به ۲۰ همت بوده است که دستاورد خوبی به شمار میآید.
این مدیر فرهنگی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به گستره فناوریهای نرم در حوزه بین الملل گفت: در حوزهبین الملل مقدماتِ حضور ایران در بخش فرهنگی گروه «بریکس» فراهم شده است و قرار است حوزه فرهنگی را به نمایندگی ایران فعال کنیم تا هم به صادرات فرهنگی برسیم وهم فعالیتهای فرهنگی کشورمان در دیگر کشورها دیده شود.
بیشتر بخوانید:
- ۱۶ سال گذشت | همه چیز درباره رمزارزها
در ادامه این مراسم نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به تلاشگران این عرصه و به خصوص برگزار کنندگان این نمایشگاه دستمریزاد میگویم و امیدوارم هنر و صنایع فرهنگی در این عرصه راه خود را پر قدرت تر ادامه دهد تا به دستاوردهای مهم در این عرصه برسد.
حسن مسلمی نائینی رئیس جهاد دانشگاهی هم گفت: باعث خوشحالی است که در جمع نخبگان علوم فناوریهی نوین و صنایع فرهنگی صحبت میکنم و امیدوارم این نمایشگاه برکات بسیاری در این حوزه داشته باشد.
وی یادآور شد: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد دانش بنیان و انقلابی در همه امور با پیوست فرهنگی پیش رفته است و به این امر مفتخر است.
در پایان این مراسم فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت با بیان این مطلب که اهمیت به مقوله فرهنگ از موضوعات مهم اخلاقمداری و تمدن ساز است؛ بیان کرد: عزیزان فرهنگ جز موضوعات مهم هر کشور و ملّتی است و بی شک ایرانِ ما با پیشینه فرهنگی و تمدنی که دارد بر این مقوله استوار حرکت میکند. در واقع اهمیت موضوع فرهنگ تا جایی است که اگر پیشوند «بی» بر آن افزوده شود ناسزا به شمار میآید.
وی ادامه داد: بنابراین فرهنگ از موضوعات هویت ساز است و تداوم امور فرهنگی همواره برای مقوله هویت سازی مهم بوده است و اگر این هویت وجود نداشته باشیم از دنیا عقب میافتیم و یا به عبارت بهتر در آن حل میشویم. بنابراین فناوریهای نرم و صنایع خلاق هویت ساز هستند و موجب تاب آوری و فرهنگسازی در دوره های مختلف تاریخی می شود. و حضور مسئولان در این مراسم نشان از اهمیت موضه فناوری نرم و صنایع فرهنگی است.