اقتصادی > عمران و اشتغال

صنعت فرش پس از انقلاب رشد قابل توجهی داشت



عبدالله بهرامی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه فرش دستباف بیش از ۸۰ درصد ارزش افزوده دارد،اظهار کرد: ۹۰ درصد تولید فرش دستباف کشور صادرات محور و ارزآور بوده و ۱۰ درصد آن مصرف داخلی است و از جمله کالاهایی است که تمام مولفه های اقتصاد مقاومتی را دارد.

تمرکز فرمایشات رهبری بر تولید و اشتغال و مشارکت مردم 

وی با اشاره به دیدار اخیر مقام معظم رهبری با فعالان اقتصادی و بخش خصوصی گفت:در چند سال گذشته بیشتر فرمایشات مقام معظم رهبری بحث تولید و اشتغال و مشارکت مردمی بوده است و بیشترین نقطه تمرکز بر مشارکت مردمی به تعاون برمی گردد. بخش تعاون عدالت محور است و در همه گرایشها از تولید و مصرف تا صنعت و مسکن و خدمات حضور دارد.

این کارشناس بخش تعاون با بیان اینکه عملکرد برخی مسئولان به گونه ای است که نه تنها به وظایف ذاتی خود عمل نمی کنند بلکه با قصور و ترک فعل و عدم حمایت موجب لطمه به تولید داخلی می شوند.

هشدار نسبت به خلأ حضور فرش ایران در بازارهای جهانی

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف درعین حال میزان صادرات فرش ترکیه در سال گذشته را ۲۲۰ میلیون دلار  ذکر کرد و گفت: این میزان نسبت به سال‌های قبل شش تا هفت برابر رشد داشته و عدم حضور فرش ایران در بازارهای جهانی باعث رونق صادرات فرش کشورهای همسایه شده است زیرا کشورها از خلأ نبود فرش ایران در بازارهای جهانی استفاده کرده و  تولیدات خود را به فروش می‌رساند در حالی که فاصله معناداری با ما داشتند.

ریشه مشکلات تولید از خود تحریمی است 

وی با یادآوری تحریم های سال ۱۳۹۸ گفت: در دوران سخت تحریم کارآفرینان و صنعتگران تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا تولید داخل و اقتصاد مملکت سرپا بماند ولی در هنگام حمایت نه تنها حمایت ندیدند بلکه از خودتحریمی و تحریم های داخلی لطمه خوردند.

این فعال تعاونی به رشد صنعت فرش ایران پس از انقلاب شکوهمند ایران اشاره و خاطر نشان کرد:تجاری سازی فرش ایران بعد از انقلاب بیشتر شد در حالی که در زمان قبل انقلاب فرش بیشتر حالت هنری و ویترینی داشت اما بعد از انقلاب از حالت صرفا هنری خارج شد و در دهه ۷۰  به اوج رونق و صادرات رسید.

۳۵ درصد تولید ناخالص داخلی مربوط به فرش و پس از انقلاب است

بهرامی افزود: میزان صادرات فرش در دهه ۷۰ به بیش از دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار صادرات رسید که حدود ۳۵ درصد تولید ناخالص داخلی صادرات ایران جدا از صنعت نفت مربوط به فرش و متعلق به سالهای پس از انقلاب به ویژه دوران جنگ تحمیلی بوده است.

وی ادامه داد: در دهه ۸۰ با اینکه به اوج تحریم ها رسیدیم ولی در همان دوران هم ۵۰۰ میلیون دلار صادرات داشتیم ولی از سال ۱۳۹۸ با مصوبه تعهد ارزی کمرفرش شکسته شد و تا به امروز با وجود اعلام کتبی و شفاهی هیچ ترتیب اثری داده نشده است.

تاکید مقام معظم رهبری بر پرهیز از واردات کالای مشابه داخل

بهرامی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر جلوگیری از واردات کالای مشابه تولید داخلی گفت: امروز بازار تهران پر از فرش افغان و کشورهای دیگر است و به راحتی فروخته می شود در حالی که دو سال است شناسنامه فرش ایران را مصوب و تاکید کردیم که فرش دستباف ایرانی برای آنکه برند خود را در جهان حفظ کند، باید شناسنامه‌دار شود.

به گفته این فعال تعاونی، برای حمایت از خریدار و مصرف کننده داخلی و خارجی شناسنامه دار کردن فرش ضروری است و شناسنامه دار شدن فرش ایرانی قابلیت بیمه و رهگیری کد ثبت را دارد ولی اقدامی در این خصوص انجام نمی شود در حالی که اگر الزامی و قانونمند شود جلوی واردات و فروش فرش کشورهای دیگر نظیر فرش افغان در بازارهای ایران گرفته می شود.

بیمه قالیبافان یک تکلیف و الزام قانونی است

بهرامی در پایان درباره حمایت از تولید داخل گفت:فرش دستباف حمایت نمی خواهد، بلکه قالیبافان خواهان رفع موانع و سد معبرها هستند. اگر مصوبه تعهد ارزی قانون است و اجرا می شود بافندگان انتظار دارند بیمه قالیبافان نیز به عنوان یک قانون و تکلیف عملیاتی شود، زیرا حداقل خدمتی است که می توان به قالیبافان زحمتکش کشور کرد اما سالهای سال است که از این مزیت قانونی محروم مانده اند.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا