زندگی > تغذیه و آشپزی

طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت


به گزارش همشهری آنلاین، فیبر بالای این غذا به هضم غذا کرده و از سلامت روده حمایت می‌کند. علاوه بر این، شلغم کالری کمی دارد و گزینه خوبی برای مدیریت وزن است. پس می‌دانید که این آش تا چه اندازه مغذی و مفید است. حالا به سراغ طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت می‌رویم. با این مقاله از وبسایت «همشهری آنلاین» همراه ما باشید.

معرفی آش شلغم بدون گوشت

به گفته مورخان، آش شلغم برای اولین بار در خراسان، استانی در شمال شرقی ایران به وجود آمده است. از آنجایی که این آش حاوی مقادیر قابل توجهی پیاز و شلغم است، از آن برای جلوگیری از بیماری‌های فصل سرما استفاده می‌شود. پس از خراسان، غذا راه خود را به یزد و فارس (مرکز و جنوب ایران) هموار کرد و خیلی زود در سراسر ایران همه با این غذا آشنا شدند.

آش شلغم عمدتاً در سه استان ایران از جمله یزد، خراسان جنوبی و فارس طبخ می شود. در هر یک از این مناطق از مواد مختلفی استفاده می‌کنند و در نتیجه طعم نهایی متفاوت است. برای مثال، در برخی مناطق مانند یزد گوشت یا کوفته را به آش اضافه می‌کنند؛ اما این آش در جای خاستگاه اصلی خود یعنی خراسانی بدون گوشت درست می‌کنند. با این وجود، همه انواع آش شلغم از پیاز و برخی گیاهان مانند گشنیز و اسفناج بهره می‌برند.

آش شلغم یک غذای رسمی نیست و نمی‌توانید به راحتی آن را در هر رستورانی پیدا کنید. این آش اغلب در خراسان و در بعضی از آش فروشی‌های این استان عرضه می‌شود. با این حال، این امکان را دارید آش شلغم بدون گوشت را در خانه تهیه کنید. با یادگیری طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت می‌توانید این آش را برای اعضای خانواده در فصول سرد سال جهت جلوگیری از سرماخوردگی درست کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش گوجه فرنگی به روش سنتی تبریزی

طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت

مواد لازم برای تهیه آش شلغم بدون گوشت

مواد تشکیل دهنده برای تهیه آش شلغم بدون گوشت طبق جدول زیر هستند:

مواد تشکیل دهنده

مقدار مورد نیاز

برنج

½ فنجان

بلغور

⅓ فنجان

آب سرد

۳ لیوان

نمک کوشر

یک قاشق چایخوری

رب گوجه فرنگی

یک قاشق غذاخوری

فلفل سیاه (اختیاری)

¼ قاشق چایخوری

فلفل قرمز (اختیاری)

۱.۱۶ قاشق چایخوری

آب مرغ یا آب سبزیجات

۶ فنجان

ساقه چغندر درشت

۳ فنجان

شلغم

۳ عدد (بیشتر به تعداد نفرات)

هویج

۲ عدد

تره

یک فنجان

جعفری

½ فنجان

گشنیز

½ فنجان

نخود

یک فنجان

لوبیا قرمز

½ فنجان

نعناع خشک

½ قاشق چایخوری

دستور تهیه آش شلغم بدون گوشت

ماده اصلی شلغم است. برای هر نفر به یک شلغم نیاز دارید. شما می‌توانید پیاز را در حین پخت سرخ کنید. بلغور، برنج و نعناع خشک دیگر موادی هستند که باید تهیه کنید. استفاده از برخی از گیاهان مانند جعفری، گشنیز، پیازچه و اسفناج نیز توصیه می‌شوند. علاوه بر این، بهتر است از ادویه‌هایی مانند زردچوبه، نمک و فلفل استفاده کنید تا طعم و مزه آش را بهبود دهید. مراحل لازم در طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت عبارتند از:

  1. برنج، بلغور، ½ قاشق چایخوری نمک کوشر و ۳ فنجان آب را به یک قابلمه نچسب ۶ لیتری اضافه کنید. آب را به جوش بیاورید، سپس حرارت را تا متوسط ‌کم کنید. بگذاری قابلمه بدون درب حدود ۱۵ دقیقه روی حرارت باشد یا تا زمانی که برنج و بلغور نرم شوند و بیشتر آب آن پخته شود.

طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت

  1. حدود ۶ فنجان آب مرغ و یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. هم بزنید تا رب گوجه فرنگی حل شود. فلفل‌ها، سبزی و ساقه چغندر درشت خرد شده، شلغم، هویج و حبوبات پخته شده را اضافه کنید.

طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت

  1. همه مواد را روی حرارت متوسط ‌قرار دهید تا بجوشد، سپس حرارت را بین کم و متوسط ‌بگذارید. درب قابلمه را قرار دهید و حدود ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که شلغم نرم شود بجوشانید. در این مدت چند بار هم بزنید تا مواد به کف نچسبند.
  2. حدود ½ قاشق چایخوری برگ نعناع خشک خرد شده را اضافه کنید. آش شلغم را روی حرارت متوسط ‌به جوش آورید. حرارت را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید. هر از گاهی هم بزنید و ۵ دقیقه دیگر بپزید.

طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت

  1. آش شلغم را با یک قاشق ماست، کمی آب لیموی تازه و سنگک یا نان سبوس‌دار میل کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش رشته | فوت و فن تهیه آش رشته ساده به همراه ویدئو

نکات مهم در تهیه آش شلغم بدون گوشت

در ادامه به چند نکته مهم در طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت اشاره می‌کنیم:

  • از شلغم تازه، عدس باکیفیت، برنج و سبزیجات استفاده کنید تا آش مقوی‌تر و خوش طعم‌تر شود.
  • شلغم‌ها را پوست بگیرید و به مکعب‌های کوچک و یکدست خرد کنید تا به طور یکنواخت بپزند.
  • برای طعم بیشتر می‌توانید از سیر استفاده کنید. سیر را بعد از تفت دادن پیازها اضافه کنید.
  • از زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و ادویه‌های اختیاری مانند دارچین یا زیره برای افزایش گرمای آش استفاده کنید.
  • اجازه دهید آش روی حرارت کم بجوشد تا طعم‌ها با هم مخلوط شده و شلغم‌ها به خوبی نرم شوند.
  • شیرینی و ترشی آش شلغم را با رب انار یا آب لیمو تنظیم کنید تا تعادل کامل ایجاد شود.
  • برای اینکه برنج و عدس به قابلمه نچسبند، هر از گاهی در حین جوشیدن آن را هم بزنید.

بیشتر بخوانید: چگونه آش خوشمزه و به صرفه بپزیم؟

کلام آخر

آش شلغم را به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی سرو می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم از آن به عنوان یک وعده شام ‌سبک استفاده کنید. همچنین می‌توانید این آش را به عنوان عصرانه در مجالس و مهمانی‌های غیررسمی طبخ کنید.

اگر قرار است آن را به عنوان پیش غذا سرو کنید، پیشنهاد ما این است که قبل از سرو غذای اصلی از آش شلغم استفاده کنید. طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت ساده است و شما با مواد غذایی ارزان قیمت می‌توانید غذایی مقوی را درست کنید.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا