ظرفیت تولید تجدیدپذیرها تا اوج بار تابستان به ۳۵۰۰ مگاوات میرسد
ارتباط فردا: عباس علیآبادی صبح امروز در همایش ملی هوای پاک که با حضور مسعود پزشکیان – رئیس جمهور و با شعار “عزم ملی برای هوای پاک با انرژی تجدیدپذیر” در سالن همایشهای سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد به نقش توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در بهبود کیفیت هوا اشاره کرد.
وزیر نیرو افزود: همه اقدامات بشر در کل جهان آنتروپی (بی نظمی سیستم) را افزایش میدهد؛ از سال ۱۸۵۰ میلادی تا کنون میانگین دمای کره زمین ۱.۱ درجه افزایش یافته و علت اصلی آن تولید دی اکسید کربن و سایر گازهای گلخانهای است.
وی با بیان اینکه انتشار گازهای گلخانهای، محیطزیست را برای زندگی از بین برده است، اظهار کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته از حبابهای حبس شده در یخچالهای قطبی، میتوان گفت که میزان دی اکسید کربن در عصر یخبندان ۲۰۰ ppm به ثبت رسیده است که این عدد در بازههای گرم تر به ۲۸۰ ppm رسیده و در چند سال اخیر میزان دی اکسید کربن هوا به ۴۱۹.۳ ppm افزایش یافته است.
علیآبادی در این زمینه تصریح کرد: در چنین شرایطی میزان دی اکسید کربن هوا در مقایسه با عصر یخبندان حدود ۲ برابر شده که یک هشدار جدی محسوب میشود.
وزیر نیرو در ادامه بروز چنین شرایطی را نشان دهنده تغییرات اقلیمی برشمرد و افزود: از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ استفاده از سوختهای فسیلی در جهان از ۸۱ درصد به ۷۹ درصد رسیده است، همچنین میزان استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر از ۹.۵ درصد به ۱۲.۹ درصد ارتقا یافته است.
وی در ادامه ضمن مقایسه نیاز به مصرف و نیز ظرفیت تولید انرژی در کشور گفت: ناترازی انرژی در کشور از سال ۱۳۹۸ آغاز شده است به طوری که در سال ۱۴۰۳ با ۲۰ هزار مگاوات ناترازی انرژی مواجه شدیم.
علی آبادی با اشاره به برنامه ویژه وزارت نیرو برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر یادآور شد: با احداث نیروگاههای تجدیدپذیرها تا کنون از انتشار ۸۴۱۰ تن گاز گلخانهای جلوگیری شده است.
وی همچنین به اجرای ۱۴ مگاپروژه در صنعت برق اشاره و تصریح کرد: افزایش راندمان نیروگاهی با رعایت ملاحظات زیست محیطی بخشی از این مگاپروژه است. هم اکنون راندمان نیروگاههای جدید احداث ۵۵ درصد است.
وزیر نیرو با ابراز امیدواری نسبت به اینکه تا پیک تابستان سال آینده ظرفیت تولید تجدیدپذیرها به ۳۵۰۰ مگاوات ارتقا یابد، اظهار کرد: در تلاش هستیم به منظور افزایش سهم تجدیدپذیرها در سبد انرژی کشور، تا پایان دولت چهاردهم زمینهها و زیرساختهای لازم برای تولید ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر فراهم شود.
انتهای پیام