لحاظ شدن استانداردهای جهانی با صادرات آفتکشها بهشرط تأمین داخل
به گزارش خبرنگار مهر، یازدهمین نمایشگاه جامع کشاورزی در کنار نهمین نمایشگاه بینالمللی ادوات کشاورزی، نهادهها، سیستم نوین آبیاری در محل نمایشگاه دائمی تهران در حال برگزاری است. مریم جلیلی مقدم، رئیس سازمان حفظ نباتات در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، گفت: یکی از چالشهای مهم فعلی تغییر اقلیم، افزایش دما، کاهش بارندگی، توسعه خشکسالی و تغییر الگوی پراکنش آفات است که امنیت غذایی را مورد تهدید قرار داده است.
وی افزود: در حوزه بارشها از ابتدای سال تا ۱۲ بهمن ماه به جز استان مازندران، سایر استانها به طور میانگین ۸ درصد کاهش را تجربه کردند که این عدد با مقیاس بلند مدت به ۵۱.۱ درصد رسیده است.
وی ادامه داد: با توجه به این تغییرات، هوش اقلیمی به کمک آمده و با گردآوری دادهها الگویی مناسب را آماده میکند. پس میتوان با فناوری نوین استراتژیهای کشاورزی را متناسب با این موارد تغییر داد. در برخی کشورها این امر حتی منجر به تغییر ساختار وزارت جهاد کشاورزی شده است.
این مسئول دولتی با اشاره به وظایف سازمان حفظ نباتات اظهار کرد: مهمترین وظیفه ما کنترل آفات و بیماریهای گیاهی است که انظار داریم با در نظر گرفتن تغییرات اقلیمی کیفیت آفت کشها بهبود یافته و به سوی تولید سموم کم خطر حرکت شود.
وی گفت: خط قرمزی که ما برای خود ترسیم کردیم سلامت انسان و محیط زیست است باید تلاش کنیم میراثی که از گذشتگان به دست ما رسیده بدون تخریب اکوسیستم به آیندگان تحویل دهیم. در این راستا کیفیت آفت کشها بسیار مهم است.
رئیس سازمان حفظ نباتات با تاکید بر اینکه چالش موجود در خصوص سموم و کودهای شیمیایی باید بررسی شود، عنوان کرد: با مطالعه و تحقیق باید مشخص شود عدم رضایت از سموم است یا مربوط به کیفیت آبی است که سموم با آن ترکیب میشود. یا حتی این موضوع به عدم تجهیزات بر میگردد.
جلیلی مقدم با بیان اینکه سازمان حفظ نباتات هم از صادرات حمایت میکند، اظهار کرد: صادرات آفت کشها به شرط تأمین داخل، سبب میشود شرکتهای تولیدی داخل با تمام ظرفیت فعالیت داشته و تأمین بازار خارج آنها را ملزم میکند تا آخرین استانداردهای این حوزه را لحاظ کنند.