مجلس مخالفتی با واردات بنزین ندارد
ارتباط فردا: در جلسه علنی نوبت صبح امروز مجلس و در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، بند ت تبصره ۳ در بخش درآمدی لایحه بودجه درباره واردات فرآوردههای نفتی مورد بررسی قرار گرفت.
در بند ت تبصره ۳ در بخش درآمدی آمده است:
«بهمنظور تأمین فرآوردههای نفتی مورد نیاز کشور، به شرکتهای دولتی تابعه ذیربط وزارت نفت اجازه داده میشود با رعایت اصل پنجاه و سوم (۵۳) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ضمن بهکارگیری راهکارهای بهینهسازی و کاهش مصرف نسبت به واردات، خرید و تهاتر فرآوردههای نفتی تا سقف ردیفهای در نظر گرفته شده اقدام کنند.»
غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون تلفیق با اشاره به صحبتهای شب گذشته رئیسجمهور گفت: گزارش کمیسیون تلفیق نشان میدهد که مجلس افزایش قیمت بنزین و ممنوعیت واردات را تصویب نکرده است. اختلاف ما با متن پیشنهادی لایحه دولت تنها در کلمه «تهاتر» است.
وی توضیح داد: دولت در لایحه بودجه آورده بود که فرآوردههای نفتی تهاتر شود یعنی اینکه مثلا نفت داده و بنزین وارد شود.
رئیس کمیسیون تلفیق افزود: لایحه این اجازه را از مجلس میخواست تا در یک سقفی بنزین وارد شود که ما با آن موافقیم و اختلافنظرمان درباره تهاتر نفت با فرآوردههای نفتی است.
تاجگردون تاکید کرد: وظیفه ما آرامبخشی در جامعه نه ایجاد تشویش با رفتارهای شخصی یا انتشار اطلاعات نادرست است که نتیجه آن آشفتگی در بازار و نگرانی مردم میشود.
وی افزود: اینکه یک نماینده توئیتی بزند و آن توئیت را به رئیسجمهور نشان دهد و ایشان هم واکنش نشان دهند، یک طرف ماجراست و طرف دیگر گزارش تلفیق و حرفهای آقای زنگنه نایب رئیس کمیسیون تلفیق است که مجلس مخالفتی با واردات بنزین ندارد.
محسن زنگنه نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیز گفت: دولت موضوعی را در لایحه آورده که ربطی به مجلس ندارد. این اختیار دولت و شرکت نفت است که فرآوردههای نفتی وارد کند و هیچ محدودیتی هم ندارد. ای کاش دولت این بند را در لایحه نمیآورد.
وی افزود: دولت توپ را در زمین مجلس انداخته است که اگر واردات فرآوردههای نفتی را حذف کند بگوید که مجلس این کار را کرده است. این بند میگوید که دولت باید اجازه واردات فرآوردههای نفتی داشته باشد و ما با آن مخالفتی نداریم.
زنگنه اضافه کرد: در این بین شاید دغدغه عدهای از نمایندگان این باشد که دولت هر چقدر بخواهد بنزین وارد کند لذا ما ردیف مشخصی در جداول برای واردات بنزین میگذاریم. این ردیف هم مربوط به این است که اگر دولت بخواهد از منابع بودجه عمومی دست به واردات بنزین بزند چون استفاده از منابع شرکت ملی نفت برای واردات جزء اختیارات دولت به شمار میآید.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس نیز بیان کرد: طبق برنامه پنجم دولت میتواند قیمت بنزین را به فوب خلیج فارس برساند و این قانون برقرار بوده و ربطی به مجلس ندارد. حالا اینکه کسی توئیت زده و طبق آن بحث شده و به قانون توجه نمیشود موضوع دیگری است؛ ما نباید به حاشیهها برویم.
مجتبی یوسفی عضو هیات رئیسه مجلس نیز گفت که مجلس با هر گونه افزایش قیمت حاملهای انرژی، بنزین و گازوئیل مخالف است اما دولت میتواند به هر میزان که نیاز دارد بنزین وارد کند.
علی خزایی نماینده ورامین نیز بیان کرد: مجلس با گران شدن قیمت بنزین مخالف است ولی حاضر است به دولت کمک کند تا هر چقدر ارز برای واردات نیاز داشته باشد، در اختیار دولت قرار دهد.
نمایندگان مجلس با پیشنهاد لایحه دولت و مصوبه کمیسیون تلفیق در بند ت تبصره ۳ مخالفت کردند؛ یک اصلاحی در این بند تصویب شد که طبق آن سقفی برای واردات، خرید و تهاتر فرآوردههای نفتی پیشبینی شد.
هنوز این بند به صورت کامل به تصویب مجلس نرسیده است و ادامه بررسی آن به جلسه نوبت عصر موکول شد.
انتهای پیام