اخبار سیاسی ایران > سیاست داخلی

مشاور رهبر انقلاب: این سکوت حاکمان جدید سوریه برایشان بد خواهد شد 



به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، علی لاریجانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور رهبر معظم انقلاب در برنامه گفت‌وگو ویژه خبری امشب رسانه ملی، بیان کرد: شهید سلیمانی از یک خصوصیاتی برخوردار بود که مجموعه آن یک شخصیت جذابی از ایشان فراهم کرده بود؛ اینکه مردم به آن علاقمند هستند به خاطر مجموعه شرایط مختلفی است که در ایشان جمع شده است.

وی افزود: اولاً یک فرمانده بسیار زیرک بود؛ یعنی بسیار باهوش و در کار خود آدم خبیر و مسلط بود؛ از طرفی نیز در کارهای نظامی بسیار شجاع و دلباخته ایران و اسلام و انقلاب بود و در این راه حاضر بود همه نوع ایثارگری داشته باشد و این دو یک وجه متمایزی از ایشان می‌ساخت.

لاریجانی تصریح کرد: معلوم نیست که همه نظامی‌ها این خصوصیت را داشته باشند ولی ایشان این خصوصیت را داشت؛ علاوه بر این نسبت به مسائل سیاسی و انقلاب اسلامی بسیار حساس بود و با هوشمندی آنهارا دنبال میکرد. یعنی همه ابعاد انقلاب را توجه داشت.
وی با بیان اینکه شهید سلیمانی بسیار به فرهنگ ارزش قائل بود، مطرح کرد: ایشان علاقه‌مند به هنر بودند و کتاب می‌خواندند؛ معمولا کسانی که کارهای اجرایی می‌کنند وقت بر این چیزها نمی‌گذارند ولی ایشان این شکل انسانی بود.

حوادث، شهید سلیمانی را حیرت زده نمی‌کرد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: علاوه بر این ایشان یک ویژگی داشتند که زمانِ تصمیم‌گیری‌ها را خوب تشخیص می‌دادند؛ یعنی حوادث او را حیرت زده نمی‌کرد. ایشان می‌توانست تحلیل کند و بهترین زمان را برای عمل تشخیص بدهد و من اگر بخواهم یک اسمی برای ایشان بگذارم، این است که ایشان هنرمند زمان بودند.

مشاور رهبر انقلاب در ادامه گفت: منظوم شدن این‌ها با هم و تجربه طولانی ایشان در جنگ، باعث شده بود که می‌توانستتحولات را رقم بزند. یعنی حادثه‌ساز بود به جای اینکه حوادث بر آن سوار بشود و می‌توانست شرایط را تغییر بدهد. این برای یک سیاستمدار نظامی، یک ویژگی ممتاز است که بتواند شرایط را تغییر بدهد.

جریانات مقاومت را ما به وجود نیاورده‌ایم

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: جریانات مقاومت را ما به وجود نیاورده‌ایم؛ یک دلیلی در منطقه وجود داشت که این جریان مقاومت به وجود ‌آمد و ایران حمایت ‌کرد.
وی تشریح کرد: چرا این‌ها به موجود می‌آمد؟ حزب‌الله چرا به وجود آمد؟ وقتی اسرائیل آمد لبنان را گرفت‌، جوان‌های آنها احساس کردند که چرا ما باید یک کشوری باشیم که اشغال شویم و حزب الله آن موقع به وجود آمد؛ جریان مقاومت در عراق وقتی به وجود آمد که آمریکا آمد عراق را اشغال کرد.

لاریجانی خاطرنشان کرد: بله؛ حاج قاسم کمک کرد ولی وقتی این‌ها به وجود آمدند ایران به دلیل اینکه همیشه از جریان‌های مقاومت و مستضعفین حمایت می‌کند از آنها نیز حمایت کرد. ولی تشکیل آن به همین شکل بود که خود آنها شروع کردند. در یمن نیز چنین بود.

مشاور رهبر انقلاب یادآور شد: بنابراین از ابتدا باید بدانیم که جریان مقاومت، مولود ستم آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها به منطقه است؛ اینکه رهبر انقلاب فرمودند دشمنان وقتی مجدداً فشار می‌آورند در غزه یا در جای دیگر،‌ این جریان فوران میکند و بیشتر می‌شود، به این دلیل است که علت به وجود آمدن جریان مقاومت به خاطر آن ستم است و وقتی آن را شدت می‌دهید طبعاً مقاومت نیز شدت می‌گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که چه زمانی در سوریه چه زمان جریان مقاومت شکل گرفت، پاسخ داد: عمدتاً وقتی بود که جریان تروریستی آمد در عراق و سوریه پهن شد؛ یعنی اینجا یک ماجراجویی‌هایی آمریکایی‌ها به همراه چند کشور دیگر به وجود آوردند که خانم کلینتون اقرار کردند داعش را ما به وجود آورده ایم.

لاریجانی ادامه داد: تصور آنها این بود که اگر این جریان بدلی را به وجود بیاورند،‌ این جریان در درون جوامع اسلامی یک فتنه‌ای به وجود می‌آورد و این‌ها را به جان هم می‌اندازد و یک چهره خشن بی‌منطقی از مسلمان‌ها به وجود خواهد آورد و این‌ها را سر جمع می‌کند. تا حدی نیز این‌ها درست بود و مشغول شدند.

اگر زمانی برای سوریه سرمایه گذاری کردیم، نفعش را بردیم

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: یکی از مسائلی که این روزها خیلی در آن بحث می‌کنند، این است که چه شد در سوریه این چنین اتفاقی افتاد. آیا واقعاً رفتار ایران در رابطه با سوریه درست بود یا نه. این نکته خیلی دقیقی است که ما در مسئله مبارزه با تروریسم یک مشکل امنیت ملی داشتیم؛ یعنی اگر شعارهای این گروه‌های تروریستی را ببینید، فلش آن‌ها به سمت جمهوری اسلامی است. همین مشکل را عراق و تا حدی روسیه هم داشت؛ یعنی آنها تا حدی با این جریان تروریستی مشکل پیدا می‌کردند.

وی مطرح کرد: سوال بنده اینجاست،‌ آیا اگر این کشورها با تمام اختلاف نظرهایی که دارند، در یک موضوع امنیت ملی دغدغه مشترک داشته باشند درست است یا بگویند چون شما در یک موضوع دیگر با ما اختلاف دارید ما با شما در این قضیه کار نمی‌کنیم؟ خب عقلانی این است که همه در این راستا متحد شودند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: چیزی که رخ داد این بود که ما با سوریه، عراق و روسیه در این زمینه هماهنگ شدیم که در مبارزه با تروریست اقدام کنیم و این صرفاً برای منابع ایران هم نبود بلکه برای منافع تمام این کشورها بود. ما وقتی با هم کار کردیم، همه هزینه دادیم و موفق‌تر بودیم. آیا کار عقلانی بود که ما در این مدت توانستیم با هماهنگی کشورها تروریست را پس بزنیم؟ اینکه در یک زمانی برای سوریه سرمایه گذاری کردیم، نفعش را نیز از این جهت بردیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به نظر من خیلی عقلایی بود که ما دشمن را خارج از مرزمان سرکوب کنیم. خب وقتی خارج از مرز سرکوب می‌کنید، شهید هم میدهیم، هزینه هم دارد. اگر شما دشمن را آوردید داخل سرکوب کردید، حتماً هزینه‌تان بیشتر خواهد بود. ما به جای اینکه با دشمن در داخل مرزمان بجنگیم که مسائلی برای مردم ایجاد کند، در خارج از مرز در جای دیگری که نفع مشترک امنیت ملی با یک کشوری داشت سرکوبش کردیم.

سکوت حاکمان جدید سوریه در قبال تجاوز اسرائیل، برایشان بد خواهد شد

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که اکنون شرایط فعلی سوره آیا تهدیدی برای منافع ملی ما یا همین کشورهایی که نام بردید ایجاد نمیکند؟ پاسخ داد: بستگی دارد به رفتار حاکمانشان؛ این حرفایی که الان می‌زنند تا حد زیادی معلوم است میخواهند گذشته خودشان را جبران کنند. من نمیگویم باور کنیم، من میگویم رفتارشان الان این است که ما مثل گذشته نمی‌خواهیم عمل کنیم.

مشاور رهبر انقلاب تاکید کرد: باید صبر کنیم و ببینیم چه میخواهند کنند. از یک جهت اینها یک اشتباه بزرگ کردند، اینکه در مقابل نفوذ و سیطره اسرائیل به مناطقی از خودشان سکوت کردند. این خیلی برایشان در آینده بد خواهد شد. ضمن اینکه آمریکایی‌ها در آنجا چنبره زدند و یک بخش‌هایش را نیز کشور ترکیه گرفته است.

لاریجانی ادامه داد: یک کشوری که می‌خواهد بر یکجا حاکم شود اول باید تمامیت ارضی خودش را حفظ کند. بعضی از خطاباتشان در این زمینه هم نسبت به اسرائیل عمیق نیست، و معلوم است که یک مشکلاتی اینها دارند؛ برخی ها نیز میگویند در پشت صحنه این ها بودند و با هم کار کردند. البته قبلا جبهة النصره با اسرائیل کارهایی می‌کرد و حالا می‌گویند باهم نیستیم؛ ولی بستگی به رفتارشان دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تشریح کرد: ملاقات‌هایی که امروز (در سوریه)‌ انجام می‌شود بیشتر ژست سیاسی است؛ جامعه سوریه جامعه ناآرامی است، کشوری است که هر قسمت آن را یک کشور دیگر گرفته و کشوری از آن طرف دنیا روی نفت آن چنبره زده. حالت عادی ندارد؛ در سوریه اقوام و گروه‌های مختلفی هستند که حرف دارند و حقوقشان را می‌خواهند.

وی تاکید کرد: [تعامل ما با جریان حاکم بر سوریه] بستگی به رفتار آنها دارد. اگر رفتار آنها عقلایی باشد ما هم با آنها مشکلی نداریم؛ اگر بگویند از تمامیت ارضی سوریه دفاع می‌کنیم و می‌خواهیم حقوق همه را بدهیم و ساختار دموکراتیکی درست کنیم، ما هم حمایت می‌کنیم.

لاریجانی خاطرنشان کرد: مساله این است که آیا به این حرف‌ها عمل می‌کنند؟ از خدا می‌خواهیم یک کشور اسلامی دموکراتیک باشد و در برابر اسرائیل از خودش دفاع کند، اما اگر اینها ظاهرشان یک چیز است باطنشان یک چیز دیگر است، آن بحث دیگری است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت مردم سوریه اشاره کرد و گفت: این هوشیاری عمیق خواهد شد و در مقابل این رفتارهای ستمگرانه می‌ایستد.

لاریجانی در پاسخ به این سوال که آیا آینده سوریه یک کشور دموکراتیک خواهد بود یا خیر، پاسخ داد: بعید میدانم؛ حاکمان فعلی سوریه رفتارهای خشنی نسبت به گروه‌های مختلف دارند؛ تباری که اینها دارند در صدر سیاسی به یک شکل است و در جامعه رفتارهای تند انجام میدهند. اگر این رفتارها را انجام بدهند بعید است.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا