اقتصاد > کشاورزی و دامداری

معرفی ۴ رقم جدید برنج سازگار با کم‌آبی



ارتباط فردا: مریم حسینی، رئیس مؤسسه تحقیقات برنج از معرفی ۴ رقم جدید برنج و ارائه نسخه به زراعی کشت برنج در شرایط کم‌آبی خبر داد و گفت: افزایش عملکرد در واحد سطح، کیفیت مناسب ارقام معرفی شده و در نهایت رسیدن به تولید پایدار و امنیت غذایی از اهداف محوری معرفی ارقام جدید توسط مؤسسه تحقیقات برنج کشور است.

وی افزود: با توجه به تغییرات اقلیمی و تنش‌های خشکی دستورالعمل به‌زراعی کشت در شرایط کم آبی به کشاورزان ارائه شده‌است.

وی در این زمینه توضیح داد: در این روش آبیاری تناوبی در شرایط کم‌آبی در سطح وسیع در استان‌های گیلان و مازندران عملیاتی شد و بدین منظور دستورالعمل به‌زراعی یعنی کنترل آفات، بیماری‌ها، علف‌های هرز و کود دهی آن متناسب با آبیاری تناوبی تنظیم و به کشاورزان ارائه شد.

رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور اضافه کرد: با تدوین دستورالعمل به‌زراعی کشت در شرایط کم‌آبی که همه متخصصان و محققان مؤسسه تحقیقات برنج کشور در آن نقش آفرین بودند؛ محققان و کارشناسان به صورت عملیاتی در کل فصل در کنار کشاورزان بوده و آموزش و پایش مداوم برای اجرای این دستورالعمل در مزارع انجام شد.

وی در ادامه ارائه نشریه فنی تغذیه گیاه از دیگر اقدامات انجام شده مؤسسه در حوزه به‌زارعی عنوان کرد که در آن چگونگی کود دهی، میزان و زمان مصرف و استفاده از نوع کود در قالب کتاب و نشریه فنی به کشاورزان ارائه شده‌است.

حسینی اظهار کرد: بر این اساس در صورتی که کشاورزان کود را در زمان مناسب، مقدار مشخص و طبق دستورالعمل در مزرعه استفاده کنند علاوه بر برداشت محصول مناسب ساقه‌های برنج نیز نسبت به خوابیدگی و بیماری‌ها مقاومت بیشتری خواهند داشت و در نهایت محصول بیشتری برداشت می‌شود از این رو توجه به دستورالعمل به زراعی تغذیه گیاه به کشاورزان توصیه می‌شود.

رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور بیان کرد: شیوه‌نامه ارتقا سلامت اکوسیستم شالیزار به روش مدیریت تلفیقی در شالیزارهای کشور نیز تهیه شده و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است، این دستورالعمل روشی برای کنترل غیر شیمیایی آفات و بیماری‌های برنج است.

وی اظهار کرد: روش مدیریت تلفیقی ضمن سالم‌تر ماندن اکوسیستم به حفظ حشرات مفید و بهبود خاک و آب کمک می‌کند تا در مدت زمان طولانی با یک اکوسیستم پایدار و سالم تولید برنج انجام شود.

حسینی اضافه کرد: شیوه‌نامه این روش نوشته و در سطح وسیع اجرایی شد؛ نظارت بر اجرای این روش نیز در پنج هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان‌های گیلان، مازندران و گلستان توسط کارشناسان مؤسسه انجام گرفت.

وی بیان کرد: علاوه بر موارد ذکر شده یکی از دستاوردهای این مؤسسه، شناسایی آفات نوظهور در شمال کشور و راه‌های کنترل آنهاست که توسط متخصصان و کارشناسان مؤسسه تحقیقات برنج کشور انجام شده‌است.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا