نگاه ویژه برنامه هفتم به توسعه مشاغل خانگی
ارتباط فردا: امروزه کسب و کارهای خانگی در کشورهای پیشرفته رونق بسیاری پیدا کرده تا آنجا که مشاغل خانگی تا ۲۳ درصد کل مشاغل این کشورها را شامل می شود. از نگاه کارشناسان ایجاد اشتغال، افزایش درآمدهای غیر نفتی، رونق بخشیدن به صنایع دستی، کاهش ناهنجاریهای جامعه و پایداری مشاغل از جمله مزیتها و دستاوردهای ایجاد مشاغل خانگی به شمار می رود.
در حال حاضر توجه به اشتغال خانگی یکی از زیرمجموعههای حوزه تولید و کارآفرینی به شمار میرود که بیشتر افراد فعال در آن را زنان تشکیل میدهند.
مشاغل خانگی از تنوع بالایی در ایجاد اشتغال، نوآوری در تولید و عرضه کالا و خدمات برخوردار است و این مساله باعث شده روز به روز بر تعداد علاقمندان و متقاضیان این شیوه کسب و کار افزوده شود.
در همین راستا، بهزاد سام دلیری – مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران از توجه و نگاه ویژه برنامه هفتم توسعه به ایجاد اشتغال و کسب و کارهای خانگی خبر داد.
به گفته وی در ماده ۶ برنامه هفتم توسعه به منظور توسعه اشتغال به ویژه اشتغالهای حاصل از ایجاد کسبوکارهای خرد و خانگی و کارگاههای خرد و کوچک با اولویت استقرار در مناطق محروم و روستایی تاکید ویژهای شده است.
سام دلیری تاکید کرد: برای ایجاد یا توسعه کسب و کارهای خرد و خانگی و کارگاههای کوچک میتوان با حرکت رو به جلو در دستیابی به برنامه توسعه هفتم در حوزه اشتغال عملکرد مطلوبی داشته باشیم.
از نگاه کارشناسان مشاغل خانگی موجب کاهش هزینههای تولید و مدیریت مصرف انرژی میشود و ضمن درآمدزایی برای خانوار، ورود زنان به بازار کار را تسهیل میکند.
در حال حاضر کسب و کارهای خانگی در تمام کشورهای دنیا به عنوان یک الگوی موفق در حال پیادهسازی است و روز به روز به علاقمندان این شیوه کارآفرینی افزوده میشود.
برابر آمارها در ۱۵۰ کشور دنیا قانون مشاغل خانگی وجود دارد و آمریکا، کانادا، استرالیا، چین و هند از جمله کشورهای پیشرو در حوزه مشاغل خانگی به شمار میروند.
هادی ابوی – فعال حوزه کار در گفتوگو با ایسنا،در تشریح مزیت کسب و کارهای خانگی میگوید:یکی از مزیتهای مشاغل خانگی این است که میز و دفتر نمیخواهد و افراد با هزینه اندک میتوانند برای خود کسب و کاری راه اندازی کنند و علاوه بر اشتغالزایی و درآمدزایی در خانه، ساعات بیشتری را در کنار خانواده سپری کنند.
وی کاهش هزینههای رفت و آمد و اجاره کارگاه را از دیگر مزیتهای کسب و کارهای خانگی برشمرد و گفت: متقاضیان کسب و کار خانگی بر اساس توانمندی و مهارتی که دارند می توانند در منزل به انجام هر نوع فعالیت خانگی بپردازند.
شیرینیپزی، صنایع دستی، بافت فرش، گلسازی، تولید گیاهان دارویی و بستهبندی محصولات غذایی از جمله رشتههایی است که ابوی به علاقمندان و متقاضیان کسب و کارهای خانگی پیشنهاد کرد.
هم اکنون سقف وام قرضالحسنه برای صاحبان مشاغل خانگی مستقل ۱۵۰ میلیون تومان و صاحبان مشاغل خانگی پشتیبان (کارفرمایی) در ازای جذب و به کارگیری ۴۰ نفر تا ۴ میلیارد تومان با کارمزد ۴ درصد است.
ارتباط فردا: با توجه به آنکه در کشورهای توسعه یافته، مشاغل خانگی سهم بسزایی در تولید ناخالص داخلی داشته و از ارزش افزوده بالایی برخوردارند، فراهم کردن بستر فعالیت و تسهیل صدور مجوز راه اندازی کسب و کارهای خانگی برای متقاضیان اشتغال خانگی می تواند یک گام مثبت و اثرگذار در تحقق این هدف و رونق مشاغل خانگی در کشور باشد.
انتهای پیام