اقتصادی > اقتصاد کلان

هزینه بانکداری در کشور ما گران است/ بکارگیری فناوری‌های نوین الزامی است



ارتباط فردا:‌غلامرضا فتحعلی امروز (یکشنبه) در نشست خبری بانک و بیمه (فینشورتک) که با محوریت توسعه بانکداری با فناوری‌های مالی، چشم‌انداز بازارها و روندهای جهانی و فناوری‌های نوین در صنعت بیمه برگزار شد، گفت: امروز هوش مصنوعی یکی از موضوعاتی است که باید در حوزه فناوری‌های مالی و صنعت بانکداری به صورت جدی به آن روی آورد.

وی افزود: شرکت‌ها و دولت‌ها در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در حوزه هوش مصنوعی در فناوری‌های مالی سرمایه‌گذاری کرده‌اند. با این حال، امروز هزینه بانکداری در کشور ما گران است؛ به عبارتی هزینه سربار بانک‌ها بیش از سه درصد تمام می‌شود. همچنین در حوزه تحلیل داده‌ها هنوز متکی به روش سنتی هستیم. علاوه بر این، بهره‌وری پایین و نامناسب بودن کیفیت خدمات از مهم‌ترین چالش‌های موجود در صنعت بانکی است. از سوی دیگر با ناترازی بانکی مواجهیم و موضوع تسهیلات تکلیفی از مسائلی است که جای بررسی دارد، چراکه به چالش‌های موجود در صنعت بانکداری تبدیل شده است.

مدیر عامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران ادامه داد: امروز با تحلیل داده‌ها و شناسایی الگوریتم می‌توانیم در کاهش ریسک‌ها در صنعت بانکداری از طریق هوش مصنوعی کمک بگیریم. با استفاده از هوش مصنوعی امروز ۶۵ درصد از تسهیلات اعطایی را اعتباربندی می‌کنیم. 

فتحعلی خاطرنشان کرد: نسل امروز تمایل به انجام عملیات بانکداری حضوری ندارد و این نشان دهنده آن است که سیاستگذاری‌ها باید به سمت توسعه فناوری‌های مالی در صنعت بانکداری حرکت کند. 

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران در رابطه با مسدود کردن سرمایه برای پرداخت تسهیلات در بانک‌ها گفت: سیاست بانک‌ها اهرمی است و برای پرداخت تسهیلات باید منابع جذب شود، به عبارتی بانک‌ها از خود پولی ندارند و با واسطه‌گری می‌توانند جذب سرمایه داشته باشند تا در نهایت بتوانند تسهیلات پرداخت کنند و از آنجاکه اقتصاد ما نیز اقتصاد نفتی است، باعث شده که جریان جذب و پرداخت سرمایه در بانک‌ها نتواند به شکل مطلوبی باشد. 

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا