همکاری دانشگاهها با وزارت نفت برای توسعه فناورانه میادین نفت و گاز
محسن پاکنژاد وزیر نفت در گفتگو با خبرنگار مهر، توسعه میادین مشترک را یکی از برنامههای جدی وزارت نفت اعلام کرد و گفت: در گذشته هم برای توسعه میادین مشترک اقداماتی در وزارت نفت انجام شده است و در حال حاضر برنامهریزیهایی انجام شده تا هرچه سریعتر بتوانیم منافع ملت ایران را از سهمی که در میادین مشترک دارند، حفظ کنیم.
وی خاطرنشان کرد: قطعاً وقتی برای توسعه میادین تصمیمگیری میکنیم نیازمند منابع و راهکارهای مختلف برای تأمین منابع مالی در نظر گرفته میشود.
وزیر نفت در رابطه با تحقق برنامه هفتم توسعه و توسعه میادین مشترک نفت و گاز، یادآور شد: گامهایی که برای محقق ساختن اهداف کمی برنامه هفتم توسعه است را مدنظر قرار دادهایم و آنها را به برنامه تبدیل کردیم و این برنامهها به صورت مقاطع سالانه اجرایی خواهد شد و با گذشت زمان، نتایج و دستاوردهای آن ملموس خواهد بود و به نمایش گذاشته میشود.
تولید ۱۰ قلم کالای اساسی در صنعت نفت، پیشرفتهای قابل ملاحظهای داشته است
پاکنژاد در رابطه با تحقق ۱۰ قلم کالای تولید داخل اولویتدار صنعت نفت اظهار کرد: یکی از طرحهای بسیار خوبی که در صنعت نفت اتفاق افتاد موضوع تولید ۱۰ قلم از کالاهای مورد نیاز صنعت نفت بود که پس از بررسیهای بسیار زیاد، این ۱۰ قلم کالای اساسی تعیین شدند.
وی یادآور شد: تولید این ۱۰ قلم کالا در صنعت نفت، پیشرفتهای قابل ملاحظهای داشته است و مقدار عمدهای از آنها به نتیجه رسیده است.
وزیر نفت با اشاره به پشت سر گذاشتن چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تصریح کرد: آن روزی که کارکنان خارجی شاغل در صنعت نفت، صنعت نفت ایران را ترک میکردند، شاید هرگز باور نمیکردند که ایرانیان و کارکنان ایرانی صنعت نفت بتوانند این صنعت پیچیده را اداره کنند. رفتند و دیدند که نه تنها اداره شد بلکه به تدریج به خودکفایی در این حوزه دست یافتیم.
پاک نژاد که تولید ۱۰ قلم کالای اساسی صنعت نفت را از جمله اصول مهم خودکفایی در این صنعت معرفی کرد، ادامه داد: تولید این ۱۰ قلم کالا یکی از زمینههای خودکفایی در صنعت نفت است و ممکن است این ۱۰ قلم کالای اساسی را مطابق با نیاز صنعت نفت افزایش دهیم.
تفاهمنامه وزارت نفت و دانشگاهها برای توسعه فناورانه میادین و مخازن نفت و گاز
وزیر نفت همچنین در رابطه با تفاهمنامههایی که در گذشته با دانشگاهها در رابطه با پروژههای اکتشاف در صنعت نفت منعقد شده بود، گفت: تفاهمنامهها صرفاً در حوزه اکتشاف با دانشگاهها نبوده بلکه مطالعه مخازن نفتی و گازی است که میان دانشگاههای مختلف کشور تقسیم کردهایم و قراردادهای مابین، با هدف توسعه فناورانه میادین و مخازن نفت و گاز کشور منعقد شده است.