اخبار جهان > غرب آسیا

چه بر سر ارتش بشار اسد آمد؟



همشهری آنلاین: طی کمتر از یک هفته گذشته به محض اعلام ورود شورشیان مسلح سوریه به پایتخت این کشور، رژیم اسرائیل با سوء استفاده از خلا قدرت در شام فرصت را غنیمت شمرد و عملیات نظامی خود از سمت جنوب سوریه را آغاز کرد. در عین حال اشغالگری رژیم صهیونیستی فقط به همان روز اول پس از سقوط دولت سوریه محدود نماند و اشغالگران همچنان به اشغالگری خود در سوریه ادامه می دهند. در این گزارش چرایی و چگونگی اشغال بخش‌هایی از خاک سوریه در یک هفته گذشته توسط رژیم صهیونیستی را مورد بررسی و تحلیل قرار خواهیم داد.

۱- خوشحالی از سقوط

یک روز پس از سقوط دولت سوریه بدست گروه‌های شورشی مسلح، «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی سرمست از سقوط دمشق به بلندی‌های جولان اشغالی سوریه آمد و با اعلام پایان دادن به توافق‌نامه ۱۹۷۴ بین اسرائیل و سوریه، از نیروهای خود خواست تا وارد خاک سوریه شوند.

توافق ۱۹۷۴ سوریه و اسرائیل چیست؟

در ۳۱ مه ۱۹۷۴ قطعنامه ۳۵۰ شورای امنیت سازمان ملل متحد بین اسرائیل و سوریه، آتش‌بس اعلام کرد و از آن هنگام، نیروهای عملیات حفظ صلح سازمان ملل متحد به عنوان نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد در بلندی‌های جولان حضور دارند و بر حفظ آتش‌بس میان سوریه و اسرائیل نظارت می کنند.

پایان توافق ۱۹۷۴ به چه معناست؟

اعلام ابطال این توافق از سوی نتانیاهو در عمل به معنای آن است که رژیم صهیونیستی پس از این پای بندی به آتش بس ۵۰ ساله اخیر با سوریه نخواهد داشت و به همین دلیل هجوم اشغالگران به بخش‌‎هایی از جنوب سوریه آغاز شده است.

بهانه صهیونیست‌ها برای اشغال سوریه چیست؟

ارتش رژیم صهیونیستی با صدور بیانیه‌ای ادعا کرده است که تصرف بخش‌هایی از جنوب سوریه به صورت موقتی و با هدف ایجاد منطقه حائل و تامین امنیت اسرائیل صورت گرفته است، اما این ادعا با توجه به پیشینه اشغالگری اسرائیل علیه دیگر کشورهای عربی چندان خوش بینانه به نظر نمی‌رسد.

۲- مناطق اشغال شده سوریه

در جریان پیشروی صهیونیست‌ها در یک هفته گذشته، بخش‌های مختلفی از خاک سوریه به اشغال نظامیان صهیونیستی درآمده است:

روز اول پس از سقوط دمشق: اشغال کامل کوه حرمون یا جبل الشیخ: رشته‌کوهی عظیم در خاورمیانه و در مرز لبنان، اسرائیل و سوریه / از کوه‌های بزرگ غرب خاورمیانه و منطقه‌ای راهبردی / دارای بلندترین قله کوه سوریه با ارتفاع ۲۲۲۴ و مشرف به بلندی‌های اشغالی جولان

سومین روز پس از سقوط دمشق: پیشروی صهیونیست‌ها تا ۱۵ کیلومتری حومه دمشق، اشغال برخی مسیرهای مواصلاتی از لبنان به پایتخت سوریه، اشغال منطقه قطنا در استان ریف دمشق

۳- حملات هوایی همزمان با پیشروی زمینی

رژیم صهیونیستی در حمله به سوریه نه فقط با نیروی زمینی تا نزدیکی پایتخت سوریه نفوذ کرده است، بلکه همزمان حملات هوایی سنگینی را علیه سوریه در چند روز گذشته انجام داده است:

۳۱۰ حمله در ۴ روز: آمار تعداد حملات هوایی اسرائیل به خاک سوریه به نقل از دیده بان حقوق بشر سوریه

مناطق بمباران شده: فرودگاه نظامی المزه دمشق، پایگاه هوایی السویدا به عنوان پایگاه ذخیره موشکی ارتش سوریه، بسیاری از کارگاه‌های وزارت دفاع در حلب، سایر انبارهای تسلیحات و مهمات در اطراف دمشق، پایگاه‌های نظامی، ده‌ها هواپیمای جنگی، ده‌ها سامانه موشکی زمین به هوا، سایت‌های تولید تجهیزات نظامی، انبارهای سلاح و انبار موشک‌های زمین به زمین، گردان پدافند هوایی ارتش سوریه در منطقه معلولا، مقر لشکر چهارم و لشکر ۱۰۵ گارد ریاست جمهوری، سایر اهداف نظامی در غرب دمشق، تعدادی پایگاه نظامی در شهر درعا در جنوب سوریه، مقر تیپ ۱۳۲ ارتش سوریه در جنوب، مرکز تحقیقات علمی ارتش سوریه در برزه دمشق، گردان «جدیا» در شمال شهر انخل، منطقه «تل الحمد» در غرب شهر شیخ مسکین استان درعا، «تل الشعار» در استان قنیطره، انبار موشک های دوربرد زمین به زمین اسکاد متعلق به تیپ ۱۵۵ ارتش در کوه های قلمون

۴- اهداف پشت پرده اشغالگری در سوریه

رسانه‌ها و کارشناسان عربی و بین‌المللی دلایل مختلفی را درباره اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه مطرح کرده‌اند:

روزنامه عبری «اسرائیل هیوم»: تل‌آویو در تلاش است تا سلاح‌های استراتژیک سنگین را در سراسر سوریه نابود کند تا از افتادن انبار تسلیحات ارتش سوریه به دست مخالفان مسلح جلوگیری کند.

سرهنگ «هشام المصطفی»، از چهره‌های سیاسی سوریه: هواپیماهای اسرائیلی با حمایت نیروهای سازمان ملل متحد، فرودگاه نظامی مزه و ساختمان های اطلاعاتی در میدان امنیتی مرکز دمشق، مرکز تحقیقات علمی و برخی سایت های نظامی در درعا و حومه دمشق را هدف قرار می‌دهند. تحرکات اسرائیل با هدف نابودی تمام کارخانه‌های نظامی و موشک‌های دوربرد ارتش سوریه صورت می گیرد.

سرهنگ «فایز الاسمر»، تحلیلگر نظامی سوریه: کشورها و جامعه بین المللی باید جلوی تخلفات اسرائیل در سوریه را بگیرند، چون اسرائیل به وضوح در حال اشغال سوریه است.

«محمد علوش»، نویسنده و پژوهشگر سیاسی: بهانه‌ای که اسرائیل برای نابودی تسلیحات ایرانی و قطع خطوط حیاتی و تدارکاتی حزب الله لبنان در بمباران سوریه مطرح می کند، یک بهانه نادرست و غیر واقعی است. اسرائیل هدف دیگری دارد و آن اینکه از خلاء سیاسی و عدم تعادل امنیتی در سوریه برای تصرف بیشتر خاک سوریه به بهانه حفظ امنیت استفاده می کند و در این کار از حمایت آشکار آمریکا برخوردار است. اسرائیل تلاش می‌کند تا دولت آتی سوریه را در یک عمل انجام‌شده جدید قرار دهد، چون اسرائیل می داند دولت آینده سوریه آنقدر ضعیف است که وارد جنگ جدید نخواهد شد.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا