یک ترکیب جادویی برای کاهش وزن
همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: کره بادام زمینی و سیب یک میان وعده محبوب در بین علاقهمندان به کاهش وزن است. اما آیا واقعا سالم است؟ پاسخ به این پرسش را با خواندن این مطلب درخواهید یافت.
میان وعده محبوب
قرار دادن کره بادام زمینی در لایه لایه سیبهای برش داده شده ترکیبی از یک میان وعده محبوب ایجاد میکند که نه تنها خوشمزه است، بلکه در صورت مصرف متعادل، فواید سلامتی مختلفی نیز دارد. بیایید نگاهی دقیقتر به ارزش غذایی و مزایای سلامتی جفت کردن این دو غذا بیندازیم.
فواید تغذیهای سیب
سیب مملو از مواد مغذی ضروری مانند فیبر غذایی، ویتامین C و آنتی اکسیدانهای مختلف است. فیبر موجود در سیب، به خصوص در پوست آن، به هضم غذا کمک کرده و از سلامت روده حمایت و با افزایش سیری به حفظ وزن سالم کمک میکند. محتوای ویتامین C سیب همچنین سیستم ایمنی را تقویت کرده و از سلامت پوست حمایت میکند، در حالی که آنتی اکسیدانها باعث مبارزه با استرس اکسیداتیو و کاهش خطر بیماریهای مزمن میشوند.
فواید کره بادام زمینی
کره بادام زمینی، به ویژه زمانی که از بادام زمینی طبیعی و غیر شیرین تهیه شده باشد، منبع خوبی از پروتئین، چربیهای سالم و ویتامینها و مواد معدنی مختلف از جمله ویتامین E، منیزیم و پتاسیم است. چربیهای سالم تک غیراشباع و چند غیراشباع موجود در کره بادام زمینی میتوانند با کاهش سطح کلسترول بد از سلامت قلب حمایت کنند. علاوه بر این، کره بادام زمینی مقدار مناسبی از پروتئین را فراهم میکند که به ساخت و ترمیم بافتها کمک میکند و شما را برای مدت طولانیتری سیر نگه میدارد.
میان وعده متعادل
ترکیبی از سیب و کره بادام زمینی یک میان وعده متعادل را ارائه میدهد، زیرا حاوی ترکیبی از کربوهیدراتها، چربیهای سالم و پروتئین است. کربوهیدراتهای موجود در سیب انرژی سریعی را فراهم میکنند، چربیها و پروتئینهای کره بادام زمینی نیز انرژی پایدار را تامین کرده و به جلوگیری از افزایش قند خون کمک میکنند. این مزایا ترکیب سیب و کره بادام زمینی را به یک میان وعده عالی برای حفظ سطح انرژی ثابت در طول روز، به ویژه بین وعدههای غذایی تبدیل میکند.
سلامت قلب
چربیهای سالم موجود در کره بادام زمینی، به ویژه چربیهای تک غیراشباع، با بهبود سطح کلسترول به سلامت قلب کمک میکنند. از طرف دیگر سیب حاوی فیبر و آنتی اکسیدانهایی است که به سلامت قلب و عروق کمک میکند. این دو با هم یک میان وعده سالم برای قلب ایجاد میکنند که میتواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در صورت گنجاندن بخشی از یک رژیم غذایی متعادل کاهش دهد.
پرخوری
در حالی که سیب و کره بادام زمینی مغذی هستند، کنترل در خوردن این ترکیب مهم است. کره بادام زمینی پر کالری است و مصرف زیاد آن میتواند منجر به دریافت بیش از حد کالری شود. برای جلوگیری از پرخوری، بهتر است یک وعده کوچک کره بادام زمینی در حدود ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری با یک سیب متوسط جفت شود. این تضمین میکند که از این میان وعده بدون زیاده روی در مصرف کالری لذت ببرید.
تاثیر بر شاخص گلیسمی
سیب دارای شاخص گلیسمی (GI) پایین تا متوسط است، به این معنی که تاثیر کمتری بر سطح قند خون دارد. هنگامی که با کره بادام زمینی که حاوی چربیهای سالم و پروتئین است ترکیب شود، پاسخ گلیسمی کلی حتی بیشتر کاهش می یابد. این باعث میشود سیب و کره بادام زمینی یک میان وعده عالی برای کسانی که به دنبال کنترل سطح قند خون هستند، از جمله افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که سعی در حفظ سطح انرژی ثابت دارند، در نظر گرفته شود.
بیشتر بخوانید:
- میان وعدههای کم کالری برای لاغری
- راهکار کاهش کالری روزانه برای کم کردن وزن