۳ چالش پیش روی احداث نیروگاه های ۳ مگاواتی
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، محمد دوستمحمدی با بیان اینکه در یک هزار نقطه در سراسر کشور نیروگاه ۳ مگاواتی اجرایی خواهیم کرد، تاکید کرد: براساس اقداماتی که در دست انجام است، تلاش خواهیم کرد تا ۶۰۰ مگاوات سهم خودمان از ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاههای ۳ مگاواتی را تا پیک برق امسال وارد مدار کنیم.
وی تصریح کرد: این پروژههای ملی که از دغدغههای وزیر نیرو و مورد تاکید ویژه ریاست جمهور است، با مدیریت و پیگیری شبانه روزی رئیس ساتبا در حال اجرا است، اما با چالشها و مشکلاتی به ویژه در بحث تأمین مالی مواجه هستیم که البته برای رفع این چالش نیز وعدههایی داده شده است.
مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی درباره روند اجرای این پروژهها تشریح کرد: در راستای بهرهبرداری از این پروژهها پیش از پیک برق سال جاری، عملیات ساخت با مدیریت ساتبا و همکاری شرکتهای توزیع برق آغاز شده و در حال حاضر، ناظران ساتبا در استانهایی مانند تهران، البرز، سمنان، قم، قزوین، آذربایجان شرقی، اصفهان و استان مرکزی بازدیدهای گستردهای برای نظارت بر روند اجرایی پروژهها طبق زمانبندی تعهد شده، انجام دادهاند.
دوست محمدی عنوان کرد: با ورود تجهیزات و ماشین آلات پایه کوب در خرداد و تیرماه، سرعت عمل کار در اجرای طرحهای تجدیدپذیر در کشور بسیار بالا خواهد رفت و قطعاً شاهد اجرای بسیاری از طرحهای در دست انجام و برنامه ریزی شده خواهیم بود.
مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در ساتبا با اشاره به یکی از پروژههای فعال در اشتهارد استان البرز اظهار کرد: در اشتهارد استان البرز، ساخت ۱۲ نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی با ظرفیت مجموع ۳۶ مگاوات و در سطح ۵۴ هکتار به مرحله پایهکوبی رسیده که سطح بسیار عظیمی خواهد بود. در برنامه داریم تا در اشتهارد از تاریخ ۳۱ خردادماه، بخشی از این نیروگاهها را وارد مدار کنیم.
وی با بیان اینکه ساخت یک نیروگاه ۳ مگاواتی بسته به شرایط ساختگاه حدود ۲۵ تا ۴۵ روز به زمان نیاز دارد، ادامه داد: فرایند احداث یک نیروگاه خورشیدی شامل بخشهایی نظیر مطالعات فنی، دریافت مجوزهایی همچون تخصیص زمین، تجهیز کارگاه، عملیات پایهکوبی، نصب سازه، نصب پنلها، حفر کانالهای کابل، انجام عملیات الکتریکال و در نهایت تست، راهاندازی و اتصال به شبکه میشود.
دوستمحمدی با اشاره به چالشهای پیشروی این طرح ملی اظهار کرد: تأمین نشدن منابع مالی ارزی در زمان مقرر و همزمان با پیشرفت پروژهها، ناهماهنگی بیندستگاهی در برخی استانها در خصوص تملک زمین و در نتیجه زمانبر شدن تحویل زمین ساختگاهها و نیز تأخیر در ترخیص کالاها و تجهیزات نیروگاهی از جمله مشکلات جدی اجرای این طرح است که انتظار میرود با همراهی گمرک جمهوری اسلامی ایران و سازمان امور مالیاتی، این موانع برطرف شود و روند احداث این نیروگاهها بهعنوان پروژههای راهبردی کشور، تسریع یابد.
وی از افتتاح نیروگاه ۸۰۰ کیلوواتی در دانشگاه تربیت مدرس در آینده نزدیک خبر داد و خاطرنشان کرد: نیروگاه بامی دانشگاه تربیت مدرس آماده بهرهبرداری است و ۳۰۰ کیلووات از ظرفیت این نیروگاه روی سقف ورزشگاه سرپوشیده این مجموعه نصب شده است.
وی با بیان اینکه نیروگاه پشتبامی سازمان برنامه و بودجه با ظرفیت ۲۵۰ کیلووات در مدار قرار گرفته است، درباره جزئیات فنی این نیروگاه اضافه کرد: این سامانه خورشیدی که توسط بخش خصوصی ساخته شده دارای ۳۲۴ پنل خورشیدی است و روزانه یک مگاوات ساعت برق تولید میکند.
مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی افزود: ساخت نیروگاههای خورشیدی بامی در محل مصلی تهران با ظرفیت ۱.۸ مگاوات نیز بهزودی آغاز میشود.
به گزارش ساتبا، بر اساس مقررات موجود، ادارات دولتی موظف هستند که ۲۰ درصد از برق مصرفی خود را از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تأمین کنند؛ با تأکیداتی که دولت و بهویژه شخص رئیسجمهور داشتهاند، مقرر شده است که این تکلیف قانونی در کوتاهترین زمان ممکن اجرایی شود و حتی مقادیری بیش از این میزان نیز از طریق انرژی خورشیدی تأمین شود، مصرف برق ادارات دولتی سالانه حدود ۱۳ میلیارد کیلوواتساعت برآورد میشود که نصب حداقل ۱۷۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی برای انجام این تکلیف قانونی ضروری است.